Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Θεοδόσης Ν. Γαρεφαλάκης

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λασίθι

Υπάρχουν 19+1 λόγοι για να ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ. Για να είναι όμως κανείς υποψήφιος συντρέχουν τόσοι και άλλοι τόσοι.

Επειδή η ακροδεξιά καραδοκεί.

Επειδή γνωρίσαμε την αυτοαποκαλούμενη κεντροδεξιά ως κυβέρνηση.

Επειδή η λεγόμενη κεντροαριστερά προσπαθεί να μας καταπιεί.

Επειδή η καθωσπρέπει Αριστερά κοιμάται.

Επειδή οι βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν και τον καθένα μας χωριστά.

Επειδή δεν δικαιούμαστε να κάνουμε το χατίρι του Βωβού, του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, της Minoan Group, του Εφραίμ, του Λαμπράκη, του Κακλαμάνη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Καρατζαφέρη, του Πρετεντέρη…

Επειδή υπάρχουν σύντροφοι 80 και 90 χρόνων που δεν το βάζουν κάτω.

Επειδή η απάντηση σ’ όλους εκείνους που θέλουν τη διάλυσή μας είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ αγωνιστικός, κινηματικός, που θα ενοχλεί το σύστημα και τους εκφραστές του, που θα δημιουργεί εξελίξεις, που θα προτείνει και που θα αυτοκαθορίζεται.

Επειδή είχε διαφανεί πως τέτοιος ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να δημιουργηθεί, και παρά το γεγονός ότι η ζωή της Αριστεράς δεν είναι μόνο στο κοινοβούλιο:

Για όλα αυτά θεωρώ χρήσιμο να είμαι και πάλι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Θεοδόσης Γαρεφαλάκης γεννήθηκε το 1956 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας, ζει στη Σητεία και εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα. Είναι παντρεμένος με την Τούλα Τσιφετάκη, καθηγήτρια, κι έχει δύο παιδιά.

Στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1976 και από το 1977 μέχρι το 1980 στη Σοσιαλιστική Πορεία. Χωρίς κομματική ένταξη από τότε. Μέλος της Ενιαίας Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συνδικαλιστικής κίνησης των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα. Μέλος της συντονιστικής επιτροπής κινήσεων και οικολογικών ομάδων κατά της επένδυσης της Μονής Τοπλού.

Από τους ιδρυτές και μέλος της Δ.Ε. της αστικής εταιρίας ΚΟΝΤΡΑ. Μέλος του ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης. Ερασιτέχνης φωτογράφος με εκθέσεις στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου το 1991 και 1992, και καραγκιοζοπαίχτης με πλήθος παραστάσεων από το 1995 μέχρι σήμερα.

Πήρε δραστήρια μέρος στις τοπικές κινήσεις κατά των πολέμων στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Λίβανο και την Παλαιστίνη. Συμμετείχε σε αποστολή στη Σερβία το 1999. Υποψήφιος στις νομαρχιακές του 2002 με το συνδυασμό “2148” και του 2006 με “Το Λασίθι στην Πλώρη”, καθώς και στις βουλευτικές του 2007 με τον ΣΥΡΙΖΑ.