Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Χρίστος Καραμάνος

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αθήνας

Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλο το δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, που δοκιμάστηκε όλη την τελευταία περίοδο με όλα όσα έγιναν. Που έχει μεγάλη αγωνία για την επόμενη μέρα, για το τι σκηνικό και τι προοπτικές θα υπάρχουν στις 5 Οκτώβρη. Σε αυτές τις συνθήκες, τα (άτυπα, αλλά κατοχυρωμένα στη συνείδηση του κόσμου) μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη μάχη, προσπαθώντας να αναδείξουν το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών στον κόσμο της Αριστεράς και τον πλατύ προοδευτικό κόσμο. Το αν θα υπάρξει ισχυρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του πλούτου, όποια κι αν είναι αυτή.

Αποτελεί μια μικρή έκπληξη η υποδοχή του κόσμου. Που μας ακούει, παρά την κριτική που μας κάνει, παρά τα μπερντάχια που μας ρίχνει. Μας ακούει με προσοχή, τις περισσότερες φορές, δείχνει συγκατάβαση. Ο κόσμος αγωνιά για την επόμενη μέρα. Διαισθάνεται τι έρχεται. Και νιώθει ο ίδιος ότι έχει ανάγκη την Αριστερά, κάποιον που να τους αντιπαλέψει. Είναι μια ισχυρή ώθηση για να χτίσουμε μια Αριστερά χρήσιμη στο λαό – κι ένα ΣΥΡΙΖΑ όχι όπως πριν.


Ο Χρίστος Καραμάνος είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΟΕ και της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Αριστερά!. Πήρε μέρος στους φοιτητικούς αγώνες στη δεκαετία του ’80 από τις γραμμές των Αριστερών Συσπειρώσεων Φοιτητών. Μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Εργάζεται ως μισθωτός πολιτικός μηχανικός στον κατασκευαστικό κλάδο. Συνέβαλε στην ανάδειξη του ζητήματος του Ελαιώνα – ένας από τους 131 πολίτες. Μέλος της Γραμματείας της “Ανοιχτής Πόλης”.