Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Σπύρος Κόγκας

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αχαΐα

Η δικομματική εναλλαγή είναι στημένη εδώ και καιρό. Σκοπός τους είναι να μην πειραχτούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των τραπεζών, των υπεργολάβων και των μεγάλων συγκροτημάτων όσο βαστάει η κρίση. Σκοπός τους είναι ο ελληνικός λαός να πληρώσει με ακόμα μεγαλύτερα βάσανα και στερήσεις τις νεοφιλελεύθερες διαταγές του Αλμούνια.

Στην Αχαΐα της ανεργίας, στην καμένη Αχαΐα, με την κατεστραμμένη αγροτιά, με την αυξανόμενη οικονομική ανέχεια, είναι ζωτικό για την πολιτική Αριστερά να χτυπηθεί ο δικομματισμός, και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ. Να μην επιτρέψουμε άλλο την απαλλαγή του πασοκισμού από τις ευθύνες του για τον μαρασμό του νομού μας, τις ευθύνες του για την ολόπλευρη πτώχευση της περιοχής μας.

Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα επιπλέον καθήκον. Πρέπει να προσανατολίσει όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην δικομματική εναλλαγή, να αποτελέσει στήριγμα των αγώνων και των αντιστάσεων απέναντι στην κρίση, να αντιπαλεύσει την κεντροαριστερά. Η συλλογική μας έγνοια είναι να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τους αγώνες, να ενώσουμε το λαό απέναντι στα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου.


Ο Σπύρος Κόγκας είναι τριάντα ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, στα Ζαρουχλέικα. Είναι ημιαπασχολούμενος εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Στέλεχος της ΚΟΕ, μέλος της Ένωσης Εργαζομένων, με ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές “Ακρίβεια-STOP”. Ακόμα, συμμετέχει στην κίνηση “Δικαίωμα” για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέλος της δημοτικής κίνησης “Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση – Ανυπότακτη Πολιτεία” από την ίδρυσή της, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2006. Από το 2007 έως την υποβολή της υποψηφιότητάς του εκπροσωπούσε την ΚΟΕ στη Γραμματεία και στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.