Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Φίλιππος Πολατσίδης

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Θεσσαλονίκης

Από τις εξορμήσεις και τις συζητήσεις που γίνονται πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, διαπιστώνεται μια γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών. Ταυτόχρονα, όμως, ο λαός ζητάει μια Αριστερά αντισυστημική, που να μη βρομάει σκάνδαλα και να είναι αποκούμπι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Θέλει την Αριστερά μπροστάρη στους αγώνες, να τα βάζει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να δίνει μάχες, να κερδίζει αγώνες. Θέλει την Αριστερά να αρθρώνει ένα λόγο διαφορετικό από την ξύλινη “γνωστή” γλώσσα που μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Η Αριστερά πρέπει και μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού, βασιζόμενη στις δυνάμεις του. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε.


Ο Φίλιππος Πολατσίδης γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Μεγάλωσε και ζει στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Είναι 34 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος.

Συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα (1990-1992) και αργότερα στο φοιτητικό και αντιπολεμικό κίνημα. Μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Από το 2002 στην Επιτροπή Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της Πλαζ Αρετσούς, συμμετέχει στην Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμαριάς. Μέλος του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βόρειας Ελλάδας. Δραστηριοποιείται στα κινήματα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και στο κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ.

Στέλεχος της ΚΟΕ και της Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης “Αριστερά!” από την ίδρυσή της, το 2002, μέχρι σήμερα. Μέλος της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πυλαίας.