Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Νίκος Κυριακίδης

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Θεσσαλονίκης

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον για το πώς θα τα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυξάνεται και το ενδιαφέρον (σε μια μικρότερη ίσως, αλλά οπωσδήποτε σημαντική, μερίδα του κόσμου) για το πώς θα βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές.

Είναι πολύς ο κόσμος που παρά τις παλινωδίες μας, παρά τις απογοητεύσεις που του χαρίσαμε εξακολουθεί να προσβλέπει σ’ εμάς για την πλατιά ενότητα της Αριστεράς, για την οικοδόμηση μιας Αριστεράς που θα ξαναπρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και θα ανοίγει δρόμους για τη λαϊκή αντίσταση.

Το πραγματικό διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη είναι η μέγιστη δυνατή επένδυση της εμπιστοσύνης αυτού του κόσμου που στήριξε το εγχείρημα σε μια πραγματικά ριζοσπαστική κατεύθυνση.

Θα πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, προκειμένου να μην πληρώσουν τα αποτελέσματα της κρίσης;

Θα γίνει μια πραγματική αντιπολίτευση, ικανή να εμποδίζει την προώθηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών;

Θα μπορέσει να εκφράσει πολιτικά τη διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση;

Θα βρεθεί αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων στους αγώνες που αντικειμενικά θα ξεσπάσουν;

Πολλές ανοιχτές δυνατότητες και ελπίδες. Είναι και στο χέρι του κόσμου, της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, να μην αρκεστεί σε τίποτα λιγότερο από έναν ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά επικίνδυνο και αδιαπραγμάτευτα πολέμιο της επόμενης νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.


Ο Νίκος Κυριακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Με τα Αριστερά Σχήματα συμμετείχε σε όλα τα φοιτητικά κινήματα από το 1996 έως το 2003. Από το 2003 εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως μισθωτός πολιτικός μηχανικός. Είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Βορείου Ελλάδας και της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών. Δραστηριοποιήθηκε στους αγώνες των απολυμένων της ΒΦΛ και της Siemens, ενώ με τις επιτροπές “Ακρίβεια-STOP” συμμετείχε στον αγώνα για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Ακόμα, συμμετέχει στο συντονιστικό της Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης “Αριστερά!” και ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος το 2002 και το 2006. Στέλεχος της ΚΟΕ και μέλος της Επιτροπής Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης το 2007.