Εκλογές 2009: Δηλώσεις και συνεντεύξεις υποψηφίων

Φίλιππος Φίλιος

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΕΔΑ), Ιωάννινα

Κατεβαίνουμε σ’ αυτές τις εκλογές μέσα σε ένα δυσμενές πολιτικό τοπίο. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μια δύσκολη περίοδο αναζητώντας την ταυτότητά του, προσπαθώντας να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερο πολιτικό χρόνο ώστε να ενδυναμωθεί το ενωτικό και καινοτόμο εγχείρημά του. Παράλληλα όμως η επίθεση του κεφαλαίου αγγίζει πλέον ολοφάνερα και την κεντρική πολιτική σκηνή. Δημιουργούνται οι όροι για να επιτευχθεί μια ψευδεπίγραφη κοινωνική ειρήνη, είτε με την εναλλαγή των δύο κομμάτων του δικομματισμού, είτε με συμμαχικές κυβερνήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει από τη μεριά της αντιπολίτευσης, θα δυναμώσει τη φωνή του, θα δώσει φωνή στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, στους φτωχούς, στις γυναίκες που αποκλείονται από την κοινωνική ζωή, σε όσους σκέφτονται και ζουν διαφορετικά.

Από τα Γιάννενα, την πρωτεύουσα της νεανικής ανεργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο για τη δύναμη που μπορεί να έχει μια ενωτική, ριζοσπαστική Αριστερά, αλλά και για την αποτελεσματικότητα του αγώνα, του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους, μαζί με όσους παλεύουν για μια κοινωνία διαφορετική, σοσιαλιστική, ανθρώπινη.