Εκλογές 2009: Δηλώσεις και συνεντεύξεις υποψηφίων

Περικλής Κοροβέσης

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αθήνας

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξούμε να γίνουμε η Αριστερά του 21ου αιώνα. Δεν ήρθαμε για να φύγουμε, αλλά για να μείνουμε. Είμαστε διαφορετικά ρεύματα της Αριστεράς που έχουν κάνει επανάσταση. Ο Τρότσκι δεν ήταν αριστεριστής, ούτε ο Μάο ήταν αριστεριστής. Επομένως κάποιες ρετσινιές που μας κολλάνε προέρχονται από ανθρώπους που δεν θέλουν τη νέα Αριστερά του 21ου αιώνα. Εμείς, με μεγάλη υπευθυνότητα, μέσα σ’ ένα συντροφικό πνεύμα και μέσα στις διαφορές μας θα συγκροτήσουμε ένα δημοκρατικό διάλογο για να κάνουμε μία ανασύνθεση όλων των ιδεών της Αριστεράς που θα προέρχεται από την ιστορία της.

Οι εκλογές δεν είναι το άπαν, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσουμε και από ’κεί να κάνουμε την ουσιαστική μας δουλειά, που είναι μέσα στην κοινωνία. Θέλουμε να έχουμε λόγο. Θέλουμε να αποφασίζουμε για τα κοινά. Δεν είμαστε ούτε δουλοπάροικοι ούτε υπήκοοι κανενός, είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και μέσα από τη δικιά μας δράση θα καταργήσουμε την εξουσία των σκοτεινών κέντρων, και όλη η εξουσία θα δοθεί στην κοινωνία που θα βρει το δικό της δρόμο. Θα βρει τις δικές της δομές, που δεν θα είναι ιεραρχικές. Δεν χρειαζόμαστε ούτε μεσσίες, ούτε τηλεοπτικούς αστέρες. Χρειαζόμαστε φιλία, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, ορθό λόγο και συγκρούσεις μεταξύ μας – γιατί η αλήθεια της αριστεράς δεν είναι εξ αποκαλύψεως, αλλά είναι μια παραγωγική εργασία όλων μας. Και γι’ αυτό παλεύουμε η 4η Οκτωβρίου να είναι ένα ερέθισμα γι’ αυτό που θα κάνουμε την 5η Οκτωβρίου.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο μου “Αριστερή ανακύκλωση” που θα παρουσιαστεί προεκλογικά και που είναι τα δικά μας προβλήματα σαν ερωτήματα για μια συζήτηση δημιουργική του μέλλοντος.

Παρουσίαση του βιβλίου “Αριστερή Ανακύκλωση – Μικρά Πολιτικά Κείμενα”, εκδόσεις Εμπειρία του Περικλή Κοροβέση:

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου

στο βιβλιοπωλείο Ερατώ, Θησείου 9 και Ερμού (σταθμός μετρό Θησείο).

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου

στο βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο, Ρήγα Φεραίου 25 (Ηλιούπολη).