Εκλογές 2009: Δηλώσεις και συνεντεύξεις υποψηφίων

Μάρκος Δεληγιάννης

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΕΔΑ), Αττική

Τούτες τις φθινοπωρινές μέρες, πάνω στα αποκαΐδια της Ανατολικής Αττικής θα στηθούν και πάλι οι κάλπες. Και οι θίασοι θα ξεχυθούν στην αγορά για να παρουσιάσουν στο σανίδι της πολιτικής το ίδιο έργο. Ανύποπτοι ηθοποιοί θα ερμηνεύουν τον ευτελισμό, το βιασμό των αρχών, των ιδεών, των θεσμών. Πρωταγωνιστής πάντοτε, το ανελέητο, το ανάλγητο, το ακαταμάχητο το χρήμα.

Το σκηνικό αμετάβλητο. Μόνο οι κομπάρσοι εναλλάσσονται χωρίς ο σκηνοθέτης να ανησυχεί. Άλλωστε, οι θεατές αδιάφοροι χασμουριούνται επιδεικτικά.

Εν τω μεταξύ, ο ολοκληρωτισμός καλπάζει ανενόχλητος, προτάσσοντας τη σημαία της απάθειας. Δεν χρειάζονται θούριοι, γιατί η ισοπέδωση έχει άλλα τραγούδια. Δεν φοράει σταχτιές στολές, γιατί δεν τις χρειάζεται πια.

Όχι φίλοι μου. Καιρός να υψώσουμε τη δική μας άρνηση, καιρός των δικών μας όχι. Καιρός της προσωπικής αντίστασης, ενάντια στον φοβικό ατομισμό, που μεταβάλλει την κοινωνία σε ζούγκλα.

Φτάνει πια. Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούμε να τραγουδάμε τα τραγούδια που χαράξαμε στο δέρμα της καρδιάς μας και να σηκώνουμε τις πολύχρωμες σημαίες μας.