Εκλογές 2009: Δηλώσεις και συνεντεύξεις υποψηφίων

Θοδωρής Δρίτσας

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Πειραια

Τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρόνο δύσκολα συμβαίνουν. Επανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αγώνες, διεκδικήσεις, αντιστάσεις, προτάσεις, προσδοκίες, πολιτική αναβάθμιση, νέα προβλήματα, ανάγκη νέων απαντήσεων, Δεκέμβρης, οικονομική κρίση, ανασφάλεια, φόβοι, συντηρητικοποίηση, ηττοπαθής ρεαλισμός, φυγή προς τα μπρος, αμηχανία.

Ήταν πάρα πολλά για να τα χωνέψει και να τα συνθέσει ένα σχήμα “πειραματικό” που… ψαχνόταν. Η κατάκτηση της στέρεης πολιτικής ενότητας, έστω και σε μια μίνιμουμ βάση, με σαφείς όμως και ενιαίους πολιτικούς στόχους, με ενιαία εκπροσώπηση και με δημοκρατική ισότιμη νομιμοποίηση αναδείχτηκε πιο δύσκολη απ’ όσο την είχαμε εκτιμήσει. Συμπεριφερθήκαμε όμως –και δεν εξαιρώ κανένα και καμία– σαν να μην τη θέλαμε ή σαν να μην είχαμε κατανοήσει τι θέλουμε.

Και όμως, το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ριζώσει. Δύσκολα ξεριζώνεται. Αξίζει να δώσουμε τη μάχη των εκλογών πανελλαδικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακόμα και για την ευχάριστη έκπληξη. Μόνο αυτό θα μας κάνει πιο σοφούς και θα μας δώσει τη δυνατότητα ολικής επαναφοράς στους αρχικούς στόχους. Πιο ώριμους, με πιο μεγάλη πείρα και καθαρό μυαλό.