Εξαπλώνεται η ανεργία και η ευελιξία λόγω της κρίσης

Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων (ΣΜΤ): Με την Ένωση Εργαζομένων

Εκλογές γίνονται στο ΣΜΤ. Στις 28-29-30 Μάρτη κάλπες θα στηθούν στην Αθήνα και (μόνον) στις 29 Μάρτη σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Πάτρα.

Το ΣΜΤ έχει πετύχει για δεύτερη χρονιά να υπογράψει μια πολύ σημαντική Συλλογική Σύμβαση, η οποία κατοχυρώνει το μπλοκάκι σα μισθωτή σχέση – κατάκτηση με ευρύτερη σημασία για το συνδικαλιστικό κίνημα. Μας πήγαν στα Δικαστήρια, αρχικά οι εργοδότες και μετά το εργοδοτικό –ΠΑΣΟΚικό Σωματείο, ο ΣΤΥΕ. Έχασαν. Σήμερα το ΣΜΤ, πιο δυνατό, μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει τους εργαζόμενους σε τεχνικές εταιρίες και εταιρίες πληροφορικής: μηχανικούς, γεωτεχνικούς, απόφοιτους ΤΕΙ, εργοδηγούς, σχεδιαστές, προγραμματιστές, αναλυτές, ακόμη και εργαζόμενους φοιτητές.

Οι αιχμές της Ένωσης Εργαζομένων είναι:

  • Μαζικοποίηση του Σωματείου σε πανελλαδική κλίμακα και μετατροπή του σε ομοσπονδία –ήδη συγκροτείται Σωματείο στη Θεσσαλονίκη
  • Να περάσει η Συλλογική Σύμβαση στη ζωή.
  • Να εγγραφεί το Σωματείο στο ΕΚΑ, ενάντια στον αυθαίρετο αποκλεισμό από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ
  • Ενάντια στα “λουκέτα” και τις απολύσεις. Κάθε απειλή απόλυσης να αποτελεί σήμα συναγερμού για το Σωματείο. Κανένας συνάδελφος να μην είναι και να μην αισθάνεται μόνος απέναντι στην εργοδοσία.
  • Να δυναμώσει το αίτημα για εθνικοποιήσεις και έναν νέο Δημόσιο φορέα κατασκευών και νέων τεχνολογιών, με αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες προγραμματισμού και ελέγχου.

Π.Σ.