Το PFLP για τη σφαγή στη Γάζα

Ο σύντροφος Abu Wadih, εκπρόσωπος των ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa Brigades, ένοπλης πτέρυγας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τόνισε ότι ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε μορφής μέσο αγώνα για να κερδίσει τα δικαιώματά του, και υπογράμμισε πως όλες οι επιλογές μας πρέπει να κρατηθούν ανοιχτές χωρίς περιορισμούς παρά τη συνεχιζόμενη εγκληματική κατοχή.

Περισσότερα...

Ο φυλακισμένος ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σύντροφος Γενικός Γραμματέας Ahmad Sa'adat, εξήρε την ακλόνητη στάση όλων των δυνάμεων και παρατάξεων του Παλαιστινιακού λαού και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να κορυφωθούν τα επιτεύγματα της αντίστασης στη Γάζα με την κατάληξη σε εθνική ενότητα, ώστε να ηττηθούν οι πολιτικοί στόχοι της κατοχής που ενθαρρύνουν την εσωτερική παλαιστινιακή αντίσταση προκειμένου να επιβάλουν στο λαό μας, τα πολιτικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Περισσότερα...

Η ΚΟΕ αναδημοσιεύει παρακάτω την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για την αιματοβαμμένη "εκεχειρία" των Ισραηλινών φονιάδων. Αυτή η ανακοίνωση έχει σημασία γιατί ξεσκεπάζει το λησμονημένο γεγονός ότι "εκεχειρία" σημαίνει αναγνώριση και νομιμοποίηση της σιωνιστικής κατοχής.

 

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαίωσε στις 18 του Γενάρη τη θέση του σχετικά με την αποκαλούμενη «εκεχειρία», δηλώνοντας πως εκτιμά με απόλυτο σεβασμό την απόφαση που πήραν οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην αντίσταση, να κηρύξουν εκεχειρία μιας εβδομάδας με τον εχθρό, αλλά σήμερα που μοιραζόμαστε τη δήλωση νίκης με όλο το λαό μας, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε πως απορρίπτουμε οποιαδήποτε εκεχειρία και οποιεσδήποτε πολιτικές αποκαλούμενης «ομαλότητας».

Περισσότερα...

Οι ένοπλες δυνάμεις μας ανταπαντούν στην παραπλανητική δήλωση του Όλμερτ στις 19 του Γενάρη, για παύση των αεροπορικών επιδρομών αλλά παραμονή των κατοχικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, πως οι χερσαίες δυνάμεις του κατακτητή θα βρουν μπροστά τους βλήματα, εκρηκτικούς μηχανισμού, βόμβες, ελεύθερους σκοπευτές, αντιαρματικά όπλα και όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

Τα βλήματα και οι πύραυλοι δεν θα σταματήσουν. Αμέσως μετά την ομιλία του Όλμερτ εκτοξεύσαμε πυραύλους Sumoud εναντίον του κατακτητή περιφρονώντας τις συνεχείς απειλές του και αποδεικνύοντας την ακλόνητη απόφασή μας να συνεχίσουμε την αντίσταση. Οποιεσδήποτε χερσαίες δυνάμεις στην Γάζα, που μένουν πίσω ως νικημένος στρατός, θα αντιμετωπίσουν τη δύναμη της αντίστασης μέχρι να σαρωθούν οι σιωνιστές εισβολείς και η Γάζα να είναι κυρίαρχη.

 

Προς τη νίκη!

Περισσότερα...

Το Λαϊκό Μέτωπο πενθεί τον σύντροφο Banar και διαβεβαιώνει πως η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι τον τερματισμό της κατοχής. Οι ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακοίνωσαν στις 16 του Γενάρη, πως ο σύντροφος διοικητής Ashraf Ribhi Banar, έπεσε στο πεδίο της μάχης ενώ υπερασπιζόταν τον λαό της Γάζας.

Περισσότερα...

Η ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert στις 17 του Γενάρη για «εκεχειρία» αποτελεί δήλωση ήττας, αναφέρει δελτίο τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σημειώνει επίσης πως η διακοπή των αεροπορικών επιδρομών και η παραμονή των ισραηλινών κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί «εκεχειρία» και τονίζει πως για την αντίσταση οι κατοχικές δυνάμεις θα αποτελούν διαρκή στόχο, όσο βρίσκονται στη γη της Γάζας.

Περισσότερα...

 

Μπλοκαρίστηκε η αποστολή όπλων! Ο ελληνικός λαός σημείωσε μια τακτική νίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη.

Στις 13 του Γενάρη, ο λαός της Ελλάδας πέτυχε μια σημαντική τακτική νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εμπόδισε φορτίο αμερικανικών όπλων με προορισμό το Ισραήλ, που θα μεταφέρονταν μέσω ελληνικού λιμανιού. Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η αποστολή σταμάτησε εξαιτίας «ανησυχιών από την Αθήνα», μετά από μια κινητοποίηση του ελληνικού λαού που διαδήλωσε απαιτώντας να σταματήσει η μεταφορά όπλων στους φονιάδες του Παλαιστινιακού λαού!

Περισσότερα...

 

Ο δρόμος των «διαπραγματεύσεων» είναι κλειστός. Ο ανοιχτός δρόμος είναι αυτός της ενότητας, της αντίστασης και των δικαιωμάτων μας

Ο σύντροφος Maher Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και ηγέτης του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera στις 15 του Γενάρη: «το Ισραήλ μπορεί να δολοφονήσει τους μάρτυρες της Γάζας, να σκοτώσει γυναίκες και παιδιά, να καταστρέψει με αμερικανικά αεροπλάνα και βόμβες συθέμελα τα κτίριά μας, αλλά δεν μπορεί και δεν θα καταστρέψει τη θέλησή μας να πολεμήσουμε, την αντίστασή μας και τη ζωή μας».

Περισσότερα...

Η εγκληματική επίθεση του κατακτητή ενάντια στον λαό μας στη Γάζα συνεχίζεται. Ως τις 9 του Γενάρη έχουν σκοτώσει περισσότερους από 800 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 3500 ακόμα. Παρόλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να δολοφονήσουν ή να αποδυναμώσουν την αφοσίωσή μας στον εθνικό μας σκοπό.

Παρόλο που οι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο καταδικάζουν τις σφαγές, την επίθεση και τον αποκλεισμό του λαού μας, οι κατακτητές το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν και να εντείνουν την επίθεση.

Περισσότερα...

Για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι που ζουν στα κατεχόμενα από το 1948 Παλαιστινιακά εδάφη κατέβηκαν στους δρόμους σε μια μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης,  προς τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές τους στην Λωρίδα της Γάζας.

Στις 2 του Γενάρη περισσότεροι από 150.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στη Γάζα, στην Sakhnin. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει από την Παλαιστινιακή Καταστροφή (al-Nakba) το 1948.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις