Κείμενα οργανώσεων της περιοχής της Μέσης Ανατολής (7/10)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β

Ως Παράρτημα Β’ αναδημοσιεύουμε τις πρώτες ανακοινώσεις-τοποθετήσεις οργανώσεων της περιοχής της Μέσης Ανατολής, που τοποθετούνται παίρνοντας θέση στη σύγκρουση που γίνεται στα εδάφη της Παλαιστίνης.

B.1. Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

Tα αλύγιστα βουνά της Αντίστασης ορθώθηκαν ενωμένα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Παλαιστίνης, στο κάλεσμα της Ιερουσαλήμ και του Αλ-Άκσα, αποκαθιστώντας την αξιοπρέπεια του αραβικού έθνους και αποφασισμένα να επιτύχουν μια στρατηγική νίκη επί του εχθρού σε μια μάχη που θα ανοίξει την πόρτα προς την επιστροφή των προσφύγων και θα επανασχεδιάσει την ιστορία της Παλαιστίνης και της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τον ηρωικό λαό μας σε όλη την Παλαιστίνη να συμμετάσχει ενεργά στη μάχη του «Κατακλυσμού του Αλ-Άκσα». Τον καλούμε όπου κι αν βρίσκεται να επιτεθεί στον εχθρικό στρατό και τους εποίκους του με οποιαδήποτε μέσα διαθέτει. Να αποκόψει τους δρόμους ανεφοδιασμού του εχθρού, να σαμποτάρει τις ζωτικές εγκαταστάσεις του και να καταδιώξει τους τρομοκρατημένους σιωνιστές εισβολείς σε κάθε σπιθαμή της γης της Παλαιστίνης.
Όλοι όσοι φέρουν όπλα, και ιδίως τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας [της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον Αμπάς] οφείλουν να συμμετάσχουν στη μάχη του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στον εχθρό και να πάρουν τη φυσική θέση τους στο πλάι κάθε ελεύθερου Παλαιστίνιου που αγωνίζεται για την απαλλαγή από την κατοχή και την επίτευξη των στόχων και των δικαιωμάτων όλου του λαού μας.

Καλούμε τους λαούς του αραβικού έθνους και τους λαούς της περιοχής να πάρουν θέση στην αποφασιστική σύγκρουση με τον σιωνιστικό εχθρό και να κάνουν το καθήκον τους μαζί με τους γιους και τις κόρες του επαναστατικού, αγωνιστικού λαού της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

B.2. Χεζμπολά

Συγχαίρουμε τον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό και τους μαχητές των ηρωικών παλαιστινιακών παρατάξεων, ιδιαίτερα των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και της Χαμάς, για την ηρωική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.

Αυτή η νικηφόρα επιχείρηση είναι μια αποφασιστική απάντηση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής και στη συνεχιζόμενη επίθεση κατά των ιερών, της τιμής και της αξιοπρέπειας. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η θέληση του παλαιστινιακού λαού και το τουφέκι της αντίστασης είναι η μόνη επιλογή απέναντι στην επίθεση και την κατοχή, και ένα ηχηρό μήνυμα προς τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο και τη διεθνή κοινότητα. Ας το καταλάβουν όλοι, και ειδικά όσοι επιδιώκουν την εξομάλυνση με τον εχθρό: το Παλαιστινιακό είναι ένα ζωντανό ζήτημα που δεν θα σβήσει. Μέχρι τη νίκη και την απελευθέρωση!

Καλούμε τους λαούς του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας και τους ελεύθερους λαούς του κόσμου να δηλώσουν την υποστήριξη και συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό, και στα κινήματα αντίστασης που επιβεβαιώνουν την ενότητά τους όχι με λόγια αλλά με πράξεις και αίμα.

Παρακολουθούμε στενά τις σημαντικές εξελίξεις και βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αντίστασης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διεξάγοντας συνεχή αξιολόγηση των γεγονότων και της προόδου των επιχειρήσεων μαζί της.
Καλούμε την κυβέρνηση του σιωνιστικού εχθρού να κατανοήσει τα διδάγματα όσων συμβαίνουν!

B.3. Λιβανέζικο Κ.Κ. (LCP)

Χίλιους χαιρετισμούς από το Κομμουνιστικό Κόμμα του Λιβάνου σε όλους τους ηρωικούς μαχητές της Αντίστασης στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, που σήμερα γράφουν ένα νέο έπος ηρωισμού ενάντια στη σιωνιστική κατοχή!

Ήμασταν και παραμένουμε με την Παλαιστίνη και τον αντιστεκόμενο λαό της, για το δικαίωμα της επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια τους και τη συγκρότηση του παλαιστινιακού κράτους σε ολόκληρη την παλαιστινιακή εθνική επικράτεια, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

B.4. Προοδευτικό Κίνημα του Κουβέιτ (KPM)

Η μοναδική, ηρωική και τολμηρή επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί άμεση απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα κατά των ιερών τόπων και των πολιτικών κρατουμένων, στις συνεχιζόμενες εισβολές σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, καθώς και στη συνεχιζόμενη πολιορκία της Γάζας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά, με συγκεκριμένους όρους, ότι ο παλαιστινιακός αραβικός λαός δεν έχει καμία άλλη επιλογή για την αντιμετώπιση της σιωνιστικής οντότητας πέρα από την Αντίσταση και την αποφασιστικότητα. Κι ότι δεν είναι δυνατόν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να σβηστεί από τον χάρτη η Παλαιστινιακή υπόθεση, όσο και αν συνωμοτούν οι συνωμότες και όσοι συνθηκολογούν.

Η Αντίσταση έχει ξεπεράσει το στάδιο της αντίδρασης, περνώντας στην πρωτοβουλία και τον αιφνιδιασμό στη μάχη και μετακινώντας το κύριο πεδίο δράσης της έξω από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η μάχη απαιτεί από όλους τους αραβικούς λαούς μας και τις απελευθερωτικές τους δυνάμεις να ενισχύσουν τη λαϊκή αγωνιστική τους αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό αραβικό λαό και την αντίσταση απέναντι στη σφετεριστική σιωνιστική οντότητα, να αντιμετωπίσουν την ιμπεριαλιστική κυριαρχία, να ξεφύγουν από την εξάρτηση και να ολοκληρώσουν το σχέδιο της εθνικής απελευθέρωσης και της δημοκρατικής και κοινωνικής αλλαγής. Καλούμε την κυβέρνηση του Κουβέιτ να ανακοινώσει άμεσα μια σαφή θέση υποστήριξης της Αντίστασης.

Σε αυτήν την ένδοξη ιστορική ημέρα απευθύνουμε χαιρετισμό τιμής και υπερηφάνειας στους μάρτυρες του παλαιστινιακού αραβικού λαού και στους ηρωικούς μαχητές της Αντίστασης, που καταδιώκουν τις φασιστικές δυνάμεις και τους εποίκους σε κάθε γωνιά της γης της Παλαιστίνης, έχοντας αποκαταστήσει τον σεβασμό στο απελευθερωτικό σχέδιο, για την ήττα της κατοχής και της οντότητάς της και την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού αραβικού λαού.

B.5. Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (JVP)

Αυτή τη στιγμή, οι Παλαιστίνιοι, οι Ισραηλινοί και όλοι όσοι έχουμε οικογένειες στο έδαφος της σύγκρουσης αγωνιούμε για τους αγαπημένους μας. Θρηνούμε για τις ζωές εκείνων που έχουν ήδη χαθεί και παραμένουμε προσηλωμένοι σε ένα μέλλον όπου κάθε ζωή είναι πολύτιμη και όλοι οι άνθρωποι ζουν με ελευθερία και ασφάλεια.

Μετά από 16 χρόνια ισραηλινού στρατιωτικού αποκλεισμού, Παλαιστίνιοι μαχητές από τη Γάζα εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση, κατά την οποία εκατοντάδες Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ενώ απήχθησαν και άμαχοι. Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο, εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας χιλιάδες, βομβαρδίζοντας κατοικημένα κτίρια και απειλώντας να διαπράξει κι άλλα εγκλήματα πολέμου εναντίον των πολιορκημένων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Μπορεί η ισραηλινή κυβέρνηση να κήρυξε μόλις χτες πόλεμο, αλλά ο πόλεμός της κατά των Παλαιστινίων ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια. Το ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή –όπως και η συνενοχή των ΗΠΑ– είναι η πηγή όλης αυτής της βίας. Τον τελευταίο χρόνο η πιο ρατσιστική, φονταμενταλιστική, ακροδεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ κλιμάκωσε αδίστακτα τη στρατιωτική κατοχή της επί των Παλαιστινίων στο όνομα της εβραϊκής υπεροχής, με βίαιες εκδιώξεις και κατεδαφίσεις σπιτιών, μαζικές δολοφονίες, στρατιωτικές επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ανελέητη πολιορκία και καθημερινή ταπείνωση. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επανειλημμένα στους ιερότερους μουσουλμανικούς χώρους της Ιερουσαλήμ.

Επί 16 χρόνια, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει πνίξει τους Παλαιστίνιους στη Γάζα κάτω από έναν δρακόντειο στρατιωτικό αποκλεισμό από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, φυλακίζοντας και καταδικάζοντας σε λιμοκτονία δύο εκατομμύρια ανθρώπους, και αρνούμενη να τους παράσχει ιατρική βοήθεια. Η ισραηλινή κυβέρνηση σφαγιάζει συστηματικά Παλαιστίνιους στη Γάζα. Τα σημερινά δεκάχρονα παιδιά που ζουν στη Γάζα έχουν ήδη τραυματιστεί από επτά μεγάλες εκστρατείες βομβαρδισμών στη σύντομη ζωή τους.

Επί 75 χρόνια, η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατιωτική κατοχή επί των Παλαιστινίων, λειτουργώντας ένα καθεστώς απαρτχάιντ. Παιδιά σύρονται από τα κρεβάτια τους σε επιδρομές που γίνονται πριν από την αυγή από Ισραηλινούς στρατιώτες και κρατούνται χωρίς κατηγορία σε ισραηλινές στρατιωτικές φυλακές. Τα σπίτια των Παλαιστινίων πυρπολούνται από όχλους Ισραηλινών εποίκων ή καταστρέφονται από τον ισραηλινό στρατό. Ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τους οπωρώνες και τη γη που ανήκαν στις οικογένειές τους για πολλές γενιές.

Η αιματοχυσία του σήμερα και των τελευταίων 75 ετών έχει άμεση σχέση με τη συνενοχή των ΗΠΑ στην καταπίεση και τη φρίκη που προκαλεί η στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτρέπει σταθερά την ισραηλινή βία και είναι συνυπεύθυνη για όσα συμβαίνουν τώρα. Όσοι συνεχίζουν να ζητούν «σιδηρά υποστήριξη» των ΗΠΑ προς τον ισραηλινό στρατό, το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν το δρόμο για περισσότερη βία.