Το PFLP απορρίπτει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιτρέπει τη συνέχιση του αποκλεισμού και τις σφαγές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, 9/1/2009

Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) δήλωσε στις 9 του Γενάρη πως το ψήφισμα 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 8ης Γενάρη, δεν προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των Παλαιστινίων, δεν καταδικάζει τις σφαγές που διαπράττονται ενάντια στο λαό και επιτρέπει στο Ισραήλ να συνεχίσει την επίθεση και τον αποκλεισμό.

Ο σύντροφος Δρ. Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP και επικεφαλής του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, υπογράμμισε πως το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί αποτέλεσμα της δύναμης και της σταθερότητας του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα που πιέζει τους διεθνείς θεσμούς να κινηθούν. Παρόλα αυτά τόνισε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις παράλληλα με τον στρατηγικό τους εταίρο, το Ισραήλ, να πετύχουν πολιτικά αυτό που το Ισραήλ αποτυγχάνει να πετύχει με τις δολοφονίες και την καταστροφή.

Ο σύντροφος Taher, δήλωσε ακόμα πως το ψήφισμα δεν καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση και τα εγκλήματα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και κρατάει μια αποκαλούμενη «ουδέτερη» στάση ανάμεσα στο θύμα και τον εκτελεστή, επιτρέποντας τη συνέχιση της επίθεσης.

Τόνισε με σταθερότητα πως το PFLP αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε απόφαση ή διεθνή πρωτοβουλία που δεν καταδικάζει τη σφαγή ενάντια στο λαό μας, δεν απαιτεί τον τερματισμό της επίθεσης και της κατοχής, την άρση του αποκλεισμού και το άμεσο και μόνιμο άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων συμπεριλαμβανόμενου και του περάσματος της Ράφα. Δήλωσε πως οποιαδήποτε πρωτοβουλία δεν καλύπτει αυτούς τους όρους δεν θα γίνει αποδεκτή από το λαό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Περαιτέρω το PFLP υπογραμμίζει πως η αναποτελεσματικότητα αυτού του ψηφίσματος γίνεται ξεκάθαρη από την άμεση απόρριψη του Ισραήλ, που στην πραγματικότητα, δεσμεύεται μόνο να συνεχίσει και να επεκτείνει τις σφαγές ενάντια στο λαό μας. Δηλώνει, ακόμα, πως ο Παλαιστινιακός λαός και οι μάζες σε όλο τον κόσμο πίεσαν τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την προηγούμενη θέση τους, δηλαδή το μπλοκάρισμα κάθε δράσης τους Συμβουλίου Ασφαλείας και πως τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη θέση τους για να υπονομεύσουν και να καταστρέψουν την Παλαιστινιακή αντίσταση. Οι προσπάθειές τους αυτές θα αποτύχουν να κάμψουν την Παλαιστινιακή αντίσταση, τόσο οικτρά όσο απέτυχαν να το κάνουν και οι ισραηλινές σφαγές

Η συντρόφισσα Khalida Jarrar, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP, δήλωσε πως το ψήφισμα εξισώνει το θύμα με τον δολοφόνο, διαπραγματευόμενο μια αποκαλούμενη «αμοιβαία κατάπαυση πυρός» και αποτυχαίνει πλήρως να σταματήσει την επίθεση ενάντια στο λαό μας. Ζήτησε μια δεσμευτική απόφαση για τον τερματισμό της επίθεσης, την άρση του αποκλεισμού, το άμεσο άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων, όπως και την άσκηση δίωξης ενάντια στους ισραηλινούς αξιωματούχους για εγκλήματα πολέμου. Η συντρόφισσα Jarrar υπογράμμισε πως ο Παλαιστινιακός λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά την αντίσταση και τη σταθερότητα, και πως στο πλευρό του στέκονται οι λαοί όλου του κόσμου παρόλο που οι επίσημες διεθνείς αρχές συνεργάζονται στην σφαγή ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Το PFLP καταγγέλλει κάθε σχέδιο για ανάπτυξη αποκαλούμενων «διεθνών δυνάμεων» στη Γάζα, και υπογραμμίζει πως τέτοιες απαιτήσεις αποτελούν προσπάθεια υπονόμευσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και επιβάλουν μια διεθνή δύναμη ως προστάτη της κατοχής, για να καταστείλει και να αφοπλίσει τον Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του. Τέλος υπογραμμίζει πως μια τέτοια παρουσία θα απορριφθεί από το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-rejects-un-security-council-resolution-allows