Δυνάμεις του PFLP: Θα αντιστεκόμαστε όσο διαρκεί η Κατοχή, 9/1/2009

Οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσαν στις 9 του Γενάρη, ότι ποτέ δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από τον πλήρη τερματισμό της κατοχής της Παλαιστινιακής γης και του Παλαιστινιακού λαού. Τόνισαν πως η αντίσταση θα συνεχίζεται όσο συνεχίζεται η Κατοχή και πως απορρίπτουν οποιαδήποτε –αποκαλούμενη– απόφαση ή διεθνή πρωτοβουλία που δεν τερματίζει τον αποκλεισμό και δεν ανοίγει τα συνοριακά περάσματα, συμπεριλαμβανομένου και του περάσματος της Ράφα.

Οι Ταξιαρχίες, βεβαιώνουν πως δεν θα επιστρέψουν στους ταπεινωτικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Παλαιστινιακό λαό το 2005 και τονίζουν πως ο λαός δεν θα παραδώσει τον έλεγχο ή την κυριαρχία του στον κατακτητή, ούτε θα δεχτεί να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας. Υπογραμμίζουν επίσης, πως συνεχίζουν την αντίσταση, παράλληλα και χέρι-χέρι με την ενιαία παλαιστινιακή αντίσταση όλων των παρατάξεων, ενάντια στα συνεχιζόμενα εγκλήματα που διαπράττει ο εχθρός ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Από το πρωί της Παρασκευής, οι ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa χτύπησαν με πυραύλους και βλήματα όλμων, πολλές κατοχικές πόλεις. Ανάμεσά τους τον συνοικισμό εποίκων της Sderot με δύο πυραύλους Sumoud. Τον βομβαρδισμό του κατακτητή συνέχισαν και όλες οι παλαιστινιακές αντιστασιακές δυνάμεις, με περισσότερους από 30 πυραύλους και βλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιχειρήσεις αυτές υπογραμμίζουν την παντελή αναποτελεσματικότητα της προσπάθειας των κατοχικών δυνάμεων να σταματήσουν τους πυραύλους της αντίστασης με τη διενέργεια σφαγών.

Οι παλαιστινιακές αντιστασιακές δυνάμεις αναφέρουν ακόμα το θάνατο τριών ισραηλινών στρατιωτών και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάληψης σπιτιού στην Beit Lahiya.   

Οι ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa αναφέρουν πολλές μάχες με τις δυνάμεις του εχθρού. Αανάμεσά τους μάχες στην Beit Hanoun, εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Sofa ανατολικά της Ράφα, εκτόξευση μικρού αντιαρματικού βλήματος εναντίον Ισραηλινού άρματος μάχης στην Atara, και το χτύπημα με όλμους 100mm εναντίον στρατιωτικού εξοπλισμού και κατοχικών στρατιωτών κοντά στην Al Zaytoun. Τέλος αναφέρουν πως από κοινού με τις ταξιαρχίες Al Nasser χτύπησαν κατοχικές δυνάμεις κοντά στην Atara με 4 βλήματα όλμων.

Οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa χαιρετίζουν όλες τις αγωνιζόμενες Παλαιστινιακές αντιστασιακές δυνάμεις και το υψηλό επίπεδο ενότητας και συντονισμού τους, που παρά την βαρβαρότητα του εχθρού, συνεχίζουν να του δίνουν ένα μάθημα που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει. Εξαίρουν επίσης την ακλόνητη στάση του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στα κατεχόμενα από το 1948 Παλαιστινιακά εδάφη και στην εξορία, και τονίζουν πως ο Παλαιστινιακός λαός είναι ενωμένος στην αποφασιστικότητά του να εξασφαλίσει τα εθνικά του δικαιώματα για ελευθερία, επιστροφή των προσφύγων και αυτοδιάθεση.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-forces-we-will-resist-so-long-occupation-cont