PFLP: Το Ιράν δεσμεύεται να υποστηρίξει τον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό, 8/1/2009

Ο σύντροφος Δρ. Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και επικεφαλής του κλάδου του Μετώπου που βρίσκεται στην εξορία, ανακοίνωσε στις 8 του Γενάρη, πως το PFLP και άλλες παρατάξεις της παλαιστινιακής αντίστασης συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Ali Larijani, επικεφαλής του Ιρανικού Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου. Στην συνάντηση το Ιράν χαιρέτησε τον παλαιστινιακό λαό και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του και στο πλευρό του σκοπού του.

Ο σύντροφος Tahe ανέφερε πως η Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ομόφωνα βεβαίωσε πως η αντίσταση είναι ισχυρή και θα επιβιώσει από τις ισραηλινές σφαγές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Είπε ακόμα πως ο στόχος αυτών των σφαγών, η αμερικανοισραλινή προσπάθεια να διαλυθεί ο παλαιστινιακός σκοπός είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Και πρόσθεσε πως το Ιράν υπογράμμισε τη σημασία της Παλαιστινιακής ενότητας και αναφέρθηκε τιμητικά στην δύναμη και την ανθεκτικότητα του λαού και της αντίστασης στην Γάζα παρά τις σφαγές και τις επιθέσεις.

Ο σύντροφος Δρ. Muhanna χαιρετίζει την συνεχιζόμενη αντίσταση

Ο σύντροφος Δρ. Rabah Muhanna, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP και επικεφαλής του κλάδου που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, απαίτησε στις 5 του Γενάρη, τον τερματισμό της σφαγής του λαού της Γάζας, την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και το μόνιμο άνοιγμα όλων των συνοριακών περασμάτων, ειδικά εκείνου της Ράφα.

Ο σύντροφος Muhanna κατήγγειλε τις θηριώδεις ισραηλινές σφαγές και τα εγκλήματα που διαπράττονται ενάντια στο λαό της Γάζας, όπως τις επιθέσεις εναντίον παιδιών και ηλικιωμένων, τη μαζική καταστροφή σπιτιών και τη δολοφονία ολόκληρων οικογενειών. Κατήγγειλε σφοδρά τη μαζική καταστροφή της αστικής υποδομής της Γάζας, τους βομβαρδισμούς ιατρικών ιδρυμάτων, κοινωνικών οργανώσεων και κυβερνητικών κτιρίων, όπως και την περιβαλλοντική και κοινωνική ερήμωση που προκαλείται από την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, την καταστροφή εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και την έλλειψη τροφίμων.

Υπογράμμισε, ότι παρόλα αυτά, ο ακλόνητος λαός της Γάζας θα αποτρέψει τον στόχο των σφαγών αυτών, που δεν είναι άλλος από την καταστροφή του παλαιστινιακού σκοπού και της αντίστασης, και ότι η Γάζα αποτελεί έναν βράχο που δεν θα τσακιστεί από όλα τα εγκλήματα του κατακτητή. Τόνισε την στέρεη ενότητα του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης ενάντια στον κατακτητή και τα εγκλήματα του και χαιρέτησε τις ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, την ένοπλη πτέρυγα του PFLP, και όλες τις παλαιστινιακές αντιστασιακές παρατάξεις, υπογραμμίζοντας πως η αντίσταση συνεχίζεται και δεν θα κατασταλεί. Τέλος ζήτησε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σταθερότητας και συντονισμού στις γραμμές της αντίστασης και τη συνέχιση της απάντησης στα κατοχικά εγκλήματα.

Να διακοπούν οι σχέσεις των Αράβων με τον εχθρό

Ο σύντροφος Jamil Majdalawi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ramattan, στις 7 Γενάρη, τις για 10 διαδοχικές μέρες συνεχιζόμενες σφαγές ενάντια στον παλαιστινιακό λαό από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και επαίνεσε την ενότητα και την ακλόνητη στάση όλων των παραγόντων του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα –της νεολαίας, των ηλικιωμένων, των παιδιών, των ανδρών και των γυναικών– παρά τα μαζικά χτυπήματα που δέχονται από τον κατακτητή.

Ξεκαθάρισε πως τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν για οποιαδήποτε εκεχειρία είναι ο τερματισμός της επίθεσης ενάντια στο λαό μας και η άρση του αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένου του μόνιμου ανοίγματος όλων των συνοριακών περασμάτων και εκείνου της Ράφα. Υπογράμμισε δε, πως ο αποκλεισμός δολοφόνησε εκατοντάδες –πριν ακόμα από τις τωρινές σφαγές– κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Τόνισε την σημασία της συνεργασίας και του ενιαίου μετώπου όλων των παρατάξεων της αντίστασης, όπως και τη σημασία των θεσμών της Παλαιστινιακής κοινωνίας, ειδικά την ηρωική δουλειά των εργαζόμενων στην υγεία και τα νοσοκομεία, των εργαζομένων στην ενημέρωση και των δημοσιογράφων, στην παροχή υποστήριξης και μέσων συντήρησης για τον πολιορκημένο λαό της Γάζας και την ενημέρωση για τα εγκλήματα και τις σφαγές.

Ο σύντροφος Majdalawi χαιρέτησε τις μαζικές διαδηλώσεις υποστήριξης της Γάζας από τους Άραβες, όπως επίσης και από τα λαϊκά κινήματα τις προοδευτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο που στέκονται αλληλέγγυες στην Γάζα. Κατήγγειλε την αποδοχή των σιωνιστών πρεσβευτών στις αραβικές πρωτεύουσες την ώρα που διαπράττονται η μια μετά την άλλη σφαγές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, και απαίτησε τον τερματισμό των σχέσεων όλων των αραβικών κρατών με τον εχθρό. Κατήγγειλε, τέλος, την ατελέσφορη αντίδραση των αραβικών καθεστώτων και κάλεσε για ενίσχυση των αραβικών μαζών ώστε να διώξουν τον κατακτητή από τις αραβικές πρωτεύουσες.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-iran-pledges-its-support-steadfast-palestinia