ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, 8/3/2007

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει την άγρια δολοφονική επίθεση της αστυνομίας που έγινε κατ’ εντολή της κυβέρνησης στη μεγάλη διαδήλωση των φοιτητών.  Μετέτρεψαν για ώρες σε θάλαμο αερίων το κέντρο της Αθήνας, συνέλαβαν αδιακρίτως δεκάδες διαδηλωτές, χτύπησαν άγρια εργαζόμενους, συνδικαλιστές, φοιτητές. Ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας της νεολαίας ενάντια στον εκτρωματικό νόμο πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 συναντάει την οργή της κυβέρνησης και των μηχανισμών της.

Η αστυνομική επίθεση στη διαδήλωση ήταν πλήρως προσχεδιασμένη και οργανωμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η κυβέρνηση ήθελε να επιτεθεί βίαια, ήθελε να διαλύσει με τη βία τη διαδήλωση, δεν ήθελε να αποφύγει τη σύγκρουση αλλά την επιδίωξε.

Την επιδίωξε για να στείλει σαφές μήνυμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία ότι καμία αντίσταση στην πολιτική τους δεν θα γίνεται ανεκτή. Η κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων (δηλαδή του ξεπουλήματος των πάντων και της αφαίμαξης του λαού) θα περάσει χέρι χέρι με την αστυνομική βία, το ξύλο, τα δακρυγόνα, τις μαζικές συλλήψεις, την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση φτιάχνει την προεκλογική εικόνα του φόβου, της βίας και του χάους μέσα από την οποία ξεπροβάλλει αυτή σαν υπερασπιστής της τάξης και της ασφάλειας. Προβάλλει μέσα από τα ΜΜΕ τη μαγική εικόνα κάποιων εκατοντάδων κουκουλοφόρων που απειλούν όλη τη χώρα, θέλει την κοινωνία φοβισμένη και κλεισμένη στο καβούκι της για να οργιάσει σε βάρος της.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, να ενωθεί, να συνεχίσει. Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να σπάσουν στην πράξη την τρομοκρατία μέσα από την ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ