ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, 5/12/2006

«Μίνι ασφαλιστικό»: Ακόμα ένα βήμα στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης

Σήμερα ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για το λεγόμενο «μίνι ασφαλιστικό» νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που το κύριο μέλημά του είναι η σκανδαλώδης «ρύθμιση χρεών» των μεγαλοεργοδοτών προς το ΙΚΑ.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού υποχρηματοδοτεί για μια ακόμα χρονιά τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα το ΙΚΑ, τη στιγμή που χιλιάδες μικρομεσαίοι μπαίνουν στο στόχαστρο των υπηρεσιών ελέγχου, τη στιγμή που το δημόσιο οφείλει στο ΙΚΑ για εισφορές 2 δις ευρώ προχωράει σε άλλη μια χαριστική ρύθμιση για το μεγάλο κεφάλαιο. Μάλιστα συνεχίζει τις «ευνοϊκές ρυθμίσεις» επιτρέποντας σε μεγαλοεργολάβους να αναλαμβάνουν δημόσια έργα ενώ χρωστάνε στο ΙΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως το ΙΚΑ χάνει από την εισφοροδιαφυγή 3,6 δις ευρώ και χάνει κάθε χρόνο 80 εκατομμύρια ευρώ από την έλλειψη προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ιδρύματος.

Η κυβέρνηση των μεταρρυθμιστών της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας το έργο των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ φροντίζει για τη συστηματική υπερχρέωση των ταμείων ανοίγοντας το δρόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, πάντα μέσα από «κοινωνικό διάλογο» στον οποίο θα κληθεί «η κοινωνία» να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική.

5 Δεκέμβρη 2006