ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, 7/12/2006

Ο προϋπολογισμός ΤΟΥΣ…η φτώχεια ΜΑΣ!

Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κάνει τον προϋπολογισμό του κράτους για την επόμενη χρονιά. Έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ  και ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ. Για να το πούμε καθαρά έχει το δικαίωμα να αυξάνει τους φόρους κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Το δικαίωμα να παίρνει από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους περισσότερα από όσα δίνουν οι μεγαλοεταιρείες και οι εργοδότες.

Το δικαίωμα να δίνει αυξήσεις που είναι κάτω από τον πληθωρισμό και που εκμηδενίζονται από τις αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Να μειώνει το ποσοστό των κονδυλίων που δίνει για την υγεία και την εκπαίδευση, να ξεχαρβαλώνει τις υπηρεσίες και έτσι να δίνει δώρο στους ιδιώτες και στις πολυεθνικές. Έχει το δικαίωμα να χαρίζει χρέη στις εταιρείες, να τις επιχορηγεί και να τους μειώνει τη φορολογία. Το δικαίωμα να σπρώχνει τον κόσμο στις τράπεζες για δάνεια: καταναλωτικά, εορτοδάνεια, στεγαστικά και τώρα τελευταία δάνεια θέρμανσης…

Ο προϋπολογισμός είναι μια νέα επίθεση ενάντια στο βιοτικό μας επίπεδο.

Ο προϋπολογισμός ΤΟΥΣ είναι η φτώχεια ΜΑΣ.

Εμείς άραγε μπορούμε να κάνουμε το δικό μας προϋπολογισμό;

Θα ΄χουμε δουλειά αύριο ή θα περικοπούμε για το καλό της εταιρείας και της εθνικής οικονομίας;

Θα υπάρξουν αυξήσεις στα βασικά είδη ενώ ο μισθός και το μεροκάματο θα αυξηθεί κατά 10 και 20 ευρώ;

Θα αυξηθούν τα μεταφορικά, οι λογαριασμοί , τα δημοτικά τέλη και οι υπηρεσίες;

Αλήθεια, τι να προϋπολογίσουμε με 600 και 700 ευρώ το μήνα;

Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να προϋπολογίζει…Να μην της δώσουμε το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει και να μας εξαπατά.

Οι εργαζόμενοι έχουν βαρεθεί τα «φτάνει πια»  που ακούγονται λίγο πριν την απεργία και μετά εξαφανίζονται όπως εξαφανίζεται και ο μισθός μας. Η απουσία των συνδικάτων από τους χώρους δουλειάς, η ανημποριά αλλά και η αντίθεσή τους στο να οργανωθούν πραγματικοί, διεκδικητικοί, ενωτικοί αγώνες, αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους, δίνουν τον αέρα στην κυβέρνηση να κάνει αυτά και χειρότερα.

Σε κάθε απεργία μετριούνται οι εργαζόμενοι και ο λαός από τη μια, με τους εργοδότες και την κυβέρνηση από την άλλη. Και στις 13 Δεκέμβρη θα μετρηθούμε. Έχει σημασία να είμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι…Σημασία έχει όμως και να προετοιμαστούμε καλύτερα μέσα στο εργοστάσιο, στην υπηρεσία, στο δρόμο, στο γραφείο. Για την επόμενη μέρα, την επόμενη της επίθεσης της κυβέρνησης, την επόμενη απεργία.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Η Ένωση Εργαζομένων σας καλεί να έρθετε σε επαφή με τις ομάδες της, με άλλους συναδέλφους μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς. Πιστεύουμε ότι το να γκρινιάζουμε για τα μεροκάματα, την αδικία, τα δικαιώματα που μας παίρνουν δεν προσφέρει και πολλά. Να αρχίσουν οι εργαζόμενοι να οργανώνονται και να διεκδικούν.

ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Ελάτε σε επαφή με την Ένωση Εργαζομένων

Τηλ. Επικ.  6973552104, 6944782951