ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 4/10/2006

Να ριχτεί ο σπόρος της αλλαγής

στην αριστερά, την κοινωνία και τη χώρα

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μέσα σε ένα περιβάλλον που οι οσμές από τα σκάνδαλα και τους κουμπάρους το καθιστούν αηδιαστικό. Σε μια στιγμή που η πιο αντιλαϊκή και αναιδής κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών στέκεται απέναντι στην αγωνιζόμενη κοινωνία, σαν ένας μεγάλος νταβατζής, σαν η πλέον οργανωμένη αντιλαϊκή κλίκα.

Καθήκον της αριστεράς απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στο δικομματισμό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με το να δημιουργηθεί ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς σε κάθε νομό και δήμο και να έπαιρναν οι εκλογές αυτές μια μορφή δημοψηφίσματος καταδίκης του νεοφιλελευθερισμού. Να μετατρέπονταν σε εφαλτήριο μιας νέας ανάτασης της λαϊκής αντιπολίτευσης.

Παρόλο που αυτό συνολικά στην αριστερά δεν έγινε κατορθωτό, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν προσπάθειες σε διάφορες περιοχές και γειτονιές προς αυτήν την κατεύθυνση που είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μια σειρά από αξιόλογα αριστερά ενωτικά εγχειρήματα. Ακόμα συνεχίζουν να υπάρχουν και μια σειρά κινήσεων που με τη δράση τους τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποδείξει ότι προσπαθούν να σταθούν δίπλα στο λαό και στα προβλήματά του. Κινήσεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά με τον έναν ή άλλο τρόπο βοηθούν στην υπόθεση της οικοδόμησης του αριστερού πόλου και στη δημιουργία μιας αριστεράς ριζοσπαστικής, ενωτικής, μαχητικής, χρήσιμης, λαϊκής, σύγχρονης και πρέπει να στηριχθούν. Η ΚΟΕ καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας με την ψήφο τους να καταδικάσουν το δικομματισμό, να μη δείξουν καμία ανοχή στην κεντροαριστερά. Στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου να μην πέσει ούτε μία ψήφος στους υποψηφίους του δικομματισμού – νεοφιλελευθερισμού και της κεντροαριστεράς. 

Μαύρο στο δικομματισμό

Καμιά ανοχή στην κεντροαριστερά

Να ανοίξει ο δρόμος για τον πόλο της Αριστεράς

Για μια Αριστερά μαχόμενη – χρήσιμη – ενωτική – σύγχρονη

04/10/2006