ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 31/08/2007

Ενωτικά και αριστερά!

Προκαλεί έκπληξη η συζήτηση για τα μέτρα και τις παροχές γιατί από αυτά λείπουν τα αυτονόητα.

 

Ρούντι Ρινάλντι

Ρούντι Ρινάλντι

Μέτρο πρώτο: να πληρώσουν – να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το τεράστιο έγκλημα και κυρίως η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα μέτρα «ανασυγκρότησης» που έχουν ανακοινωθεί απλώς προωθούν πιο πέρα την καπιταλιστική αναδιάρθρωση στην περιοχή και ανοίγουν το δρόμο σε μεγάλες εταιρείες, όπως γίνεται με την Ιόνια οδό και το πρότυπο διεθνές αθλητικό κέντρο που εξαγγέλθηκε για την Ολυμπία.

Μέτρο δεύτερο: να ανατραπεί η πολιτική που οδηγεί σε αυτές τις καταστροφές και αφήνει την κοινωνία ανοχύρωτη απέναντί τους. Η πολιτική αυτή έχει ονοματεπώνυμο: ο νεοφιλελευθερισμός και τον υπηρετούν πιστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και βεβαίως και το ΛΑΟΣ.

Μέτρο τρίτο: να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και να αποζημιωθούν πλήρως οι πυροπαθείς. Να μην πληρώσει ο λαός την νέα καταστροφή, να μην ερημωθεί η περιοχή, να μην αφεθεί στα αρπαχτικά των αεριτζήδων και των πολυεθνικών. Υπάρχουν λεφτά, και αυτά βρίσκονται στα υπερκέρδη και στην ασυδοσία-αισχροκέρδεια των τραπεζών, των εμπορικών καρτέλ, των εφοπλιστών, των μεγαλοκατασκευαστών, των μιζαδόρων αντιπροσώπων κλπ κλπ.

Η λαϊκή ψήφος τιμωρίας του δικομματισμού για να πιάνει τόπο και να ανοίγει πραγματικά νέους ορίζοντες στην κοινωνία, την χώρα, την αριστερά, δεν πρέπει να σκορπίσει αλλά να συγκεντρωθεί στο πιο μεγάλο ενωτικό εγχείρημα των τελευταίων 15 χρόνων που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια δυνατή αριστερή αντιπολίτευση, με ηχηρή παρουσία και πίεση των κινημάτων, μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αλλαγής των δεδομένων και  υπεράσπισης της ζωής.

Το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Να νικήσει η ζωή – Αλλάζουμε τα δεδομένα» δείχνει μια κατεύθυνση, δείχνει έναν δρόμο που θα υπηρετήσουμε, χωρίς να ξεχνάμε πως ο αντίπαλος είναι εδώ ισχυρός, επωφελείται από την πολυδιάσπαση και τον εσωτερικό εμφύλιο της αριστεράς. Για μια Αριστερά που όχι μόνο δεν κλείνει το ένα μάτι σε κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά κυρίως δεν θα κλείνει και τα δύο μάτια της μπροστά στην πραγματικότητα, στους νέους συσχετισμούς, στα άμεσα καθήκοντα. Που δεν θα δολοφονεί την σκέψη της και δεν θα ζει στην νοσταλγία του παρελθόντος, που θα κάνει τους λογαριασμούς της με την ξιπασιά και τις ελεεινότητες του παρελθόντος της και θα έχει την τόλμη να αγωνίζεται και να νικά εκφράζοντας αυτούς που πρέπει. Μόνο τέτοια μπορεί να είναι σήμερα μια χρήσιμη αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ –για να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον εγχείρημα για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και των κινημάτων- χρειάζεται την υποστήριξή σας!

Ρούντι Ρινάλντι, υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ