ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΝΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 03/09/2007

Σε παρουσία του σήμερα Δευτέρα 3/9/2007 στις 13:30, στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στέλεχος της ΚΟΕ Νίκος Γαλάνης τόνισε:

 

Νίκος Γαλάνης

Νίκος Γαλάνης

Είναι γλυκός ο κίνδυνος της ακυβερνησίας και της έλλειψης αυτοδυναμίας. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κυβέρνηση; Και για ποιους είχαμε κυβέρνηση; Όταν κορόιδευαν τους συνταξιούχους με 50 λεπτά αύξηση τη μέρα; Όταν στις περιοχές των πυρκαγιών η μόνιμη κραυγή που ακουγόταν από τους κατοίκους ήταν πού είναι το κράτος; Όταν επί 6 μήνες οι φοιτητές πάλευαν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και τους χτυπούσε η αστυνομία; Όταν επί δύο μήνες οι δάσκαλοι απεργούσαν και πείναγαν και διεκδικούσαν 1400 ευρώ; Όταν ο νέος εργαζόμενος τη βγάζει με λιγότερα από 500 και 600 ευρώ το μήνα;

Υπήρχε κυβέρνηση για τους λίγους, για τους Λάτσηδες και τους Βαρδινογιάννηδες. Δεν υπήρχε κυβέρνηση για τους πολλούς ή υπήρχε ενάντια στους πολλούς…

Το καράβι που λέγεται Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει σημαία του την ενότητα της αριστεράς. Έχει στόχο του να ανασυγκροτήσει την αριστερά και το κίνημα των εργαζομένων. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα περάσει από τις συμπληγάδες πέτρες του δικομματισμού. Δεν θα πάει ούτε με τη Σκύλλα της ΝΔ, ούτε με τη Χάρυβδη του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλει να είναι χρήσιμος για το λαό. Δεν ταιριάζει και δεν θα αρραβωνιαστεί με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι ανεξάρτητος στην επόμενη Βουλή, με αρκετούς βουλευτές και να είστε σίγουροι ότι δεν θα λεηλατηθεί.

Το σύνθημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι να αλλάξουμε το τοπίο – Να νικήσει η ζωή. Είναι ένα κάλεσμα να σκεφτούμε διαφορετικά, να οργανώσουμε τη ζωή μας διαφορετικά. Για παράδειγμα μπορούμε να σκεφτούμε τη ζωή μας με λιγότερο τσιμέντο, λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερους ελεύθερους χώρους; Ακόμη παραπέρα μπορούμε να σκεφτούμε τι σημαίνει το σύνθημα λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους; Την ανάγκη να ζούμε με μια δουλειά και με αξιοπρέπεια;

Να αλλάξουμε το τοπίο σημαίνει να δούμε και να διερευνήσουμε όρους και προϋποθέσεις για μια διαφορετική ζωή. Να αλλάξουμε το μαύρο τοπίο, και όταν λέμε μαύρο δεν έχει μόνο σχέση με τα αποκαΐδια των φωτιών.

Πριν ένα μήνα όταν κάηκε η Πάρνηθα ο κ.Αλαβάνος αποκάλεσε τον κ.Καραμανλή νονό, για το παιχνίδι που έπαιζε με την αξιωματική αντιπολίτευση. Τότε ο κ.Καραμανλής δεν εμφανιζόταν, μάλλον σκότωνε τον Παπακωνσταντίνου. Σήμερα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνει μια σειρά από προτάσεις – σας θυμίζω τις δέκα προτάσεις που έκανε ο πρόεδρός του. Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση πάνω σε αυτά. Και αντί για αυτά συζητάμε την υποψηφιότητα και τα κωλύματα της κας Γεννηματά.

 

Ένα σχόλιο για ότι είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ: Εξηνταπέντε νεκροί και ούτε μια συγνώμη από τον κ.Καραμανλή. Μια συγνώμη για το έγκλημα δεν ζητήσατε.