ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 30/08/2007

Σε παρουσία του σήμερα στην τηλεόραση του ANT-1, την Πέμπτη 30/8/2007 στις 14:00, ο Χρίστος Καραμάνος, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στέλεχος της ΚΟΕ, μεταξύ άλλων δήλωσε:

 

Χρίστος Καραμάνος

Χρίστος Καραμάνος

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο του ελληνικού λαού, και δεν μιλάω τόσο για τους πυρόπληκτους, οι οποίοι στην πραγματικότητα ζουν μια μεγάλη τραγωδία και νομίζω ότι θα τιμωρήσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την τραγωδία, αναφέρομαι κυρίως στον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια εντύπωση ότι ενδιαφέρεται, ότι νοιάζεται για τον κόσμο ο οποίος έχει υποστεί όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα. Ότι νοιάζεται για τη χώρα όταν αυτή η κυβέρνηση μας οδήγησε στο να έχουμε το ένα τρίτο του δασικού πλούτου της χώρας κατεστραμμένο, μαυρισμένο.

Για το θέμα των βρώμικων εκλογών για τις οποίες μίλησε ο Αλέκος Αλαβάνος: Αναφερόμαστε στις επιλογές, τις μεθοδεύσεις που κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή. Βλέπετε κάθε μέρα να έχουμε τον κ. Ρουσόπουλο επί μία ώρα να μας κάνει πλύση εγκεφάλου για τα δήθεν μέτρα τα οποία παίρνει η κυβέρνηση. Εκείνο το οποίο δεν βλέπουμε και το οποίο είναι κρίσιμο σαν κριτήριο για την ψήφο του ελληνικού λαού είναι να αποδίδονται ευθύνες. Είναι το να ξεκινήσει μια συζήτηση για το ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για αυτή την μεγάλη τραγωδία την οποία έχουμε ζήσει ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι, αυτές τις μέρες, αλλά και τις προηγούμενες μέρες.

Τι έκανε η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας; Έχει περάσει ενάμισης μήνας από τότε. Τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε, λίγο πριν τις εκλογές, να δώσει χρήματα, να πάει ο κόσμος στις τράπεζες, να γίνουν όλες αυτές τις ουρές που θυμίζουν μια κατάσταση ανάλογη με αυτήν που βιώνουν οι μετανάστες όταν πάνε να βγάλουνε χαρτιά για να νομιμοποιηθούν. Είναι μια ντροπή απέναντι στον κόσμο αυτόν.

Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση Καραμανλή για όλη αυτήν την τραγωδία. Η κυβέρνηση Καραμανλή όμως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος.

Στον ίδιο δρόμο έχει κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ και όταν ήτανε κυβέρνηση και σ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, διότι πρακτικά είχαμε μία συναινετική αντιπολίτευση. Να σας θυμίσω σ’ ότι αφορά αυτά τα ζητήματα: οδηγήσανε την πυροσβεστική στο να έχει 4.000 οργανικές κενές θέσεις. Ακούσατε κανένα μέτρο απ’ την κυβέρνηση γύρω από το ζήτημα αυτό; Ακούσατε μήπως τίποτα από την κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις των πυροσβεστών οι οποίοι δουλεύουν 6 μήνες το χρόνο και μετά οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας; Με κοινή απόφαση των πολιτικών των δύο κομμάτων.

Αυτές είναι αιτίες καταστροφής, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν θα ξαναοδηγηθούμε στην καταστροφή. Πέρασε από το ΠΑΣΟΚ ένας νόμος ο οποίος επιτρέπει την ιδιωτική ιδιοκτησία στα δάση. Είναι ο ν.3208/2003 για τον οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή είπε ότι είναι απαράδεκτος, αντισυνταγματικός, αλλά όταν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει.

Τι έκανε όμως η κυβέρνηση της ΝΔ; Τον εφάρμοσε. Μαζί και οι δύο προχωρήσανε στην κατεύθυνση, όχι της υπεράσπισης, αλλά της υπονόμευσης του δασικού πλούτου της χώρας. Είναι υπεύθυνοι και οι πολίτες το καταλαβαίνουν.

Εχθές ήμουνα στο Σύνταγμα, και νομίζω ότι αυτή είναι η πιο έγκυρη δημοσκόπηση. Ένα Σύνταγμα κατάμεστο με τόσο κόσμο όσο περίπου ήτανε στα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, με κόσμο από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αλλά ο οποίος έδειξε την αποφασιστικότητά του, αυτή η κοροϊδία που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση Καραμανλή να μην περάσει.

Εμείς θεωρούμε ότι ο δικομματισμός στη χώρα μας όπως τον γνωρίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια έχει, όπως λέει ο λαός, φάει τα ψωμιά του. Και νομίζουμε ότι στις δύσκολες πραγματικά στιγμές για το λαό το κριτήριο το οποίο υπερισχύει δεν είναι αυτό το οποίο προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ότι χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση η οποία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Τα προβλήματα της χώρας αυτοί τα έχουν προκαλέσει, αυτοί τα έχουνε δημιουργήσει.

Αλλά ο λαός βλέπουμε να αποστασιοποιείται από τα δύο μεγάλα κόμματα και να μειώνει τα ποσοστά τους. Για μας αυτό είναι θετικό, για μας ένας αποδυναμωμένος δικομματισμός, μια τιμωρημένη κυβέρνηση από το λαό είναι κάτι θετικό και μια ισχυρή, κινηματική αντιπολίτευση είναι κάτι το οποίο μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στη χώρα.