ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, 30/08/2007

Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι άθλιες εικόνες διασυρμού των πυρόπληκτων, αποδεικνύουν δύο πράγματα: Πρώτον, την τρομοκράτηση της κυβέρνησης από την άρνηση του δικομματικού πολιτικού σκηνικού στην οποία καταλήγουν, όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι πολίτες. Δεύτερον, δείχνουν τον κυνισμό της κυβέρνησης που δεν νοιάζεται για την ενίσχυση των πληγέντων, αλλά πασχίζει για την τηλεοπτική αυτοκάθαρση της ενοχής της.

Αυτός ο φόβος της κυβέρνησης από την λαϊκή κατακραυγή, οδηγεί στην ανατροπή της πρώτης εξαγγελίας Καραμανλή για κρατική αρωγή μόνο κατά το 1/3 στα κατεστραμμένα σπίτια. Οι σημερινές εξαγγελίες για πλήρη αποκατάσταση των βασικών κατοικιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δεν έχουν μεγάλη αξιοπιστία από μια αναξιόπιστη κυβέρνηση που κάνει προεκλογική καμπάνια με τον πόνο και την ανάγκη των πυρόπληκτων.

Αυτός ο φόβος της κυβέρνησης οδηγεί στο πρωτοφανές πλιάτσικο με τα τριχίλιαρα, που δείχνει την πρεμούρα της ένοχης κυβέρνησης να φανεί ευαίσθητη και παρούσα. Την ώρα που οι φλόγες καίνε για έβδομη μέρα την Πελοπόννησο και δέκα επιπλέον χωριά κινδυνεύουν να καούν. Την ώρα που για μια ακόμη φορά το κράτος αποδεικνύεται ανίκανο, ανύπαρκτο, εξευτελιστικό. Είτε για να σβήσει τις φωτιές, είτε για να βοηθήσει πραγματικά τους πληγέντες.

Η πραγματική ανακούφιση των πληγέντων δεν μπορεί να γίνει με όρους προεκλογικού πλειστηριασμού που πιθανά αποδειχθεί άνευ αντικρίσματος μετεκλογικά. Διεκδικούμε πλήρεις αποζημιώσεις δίχως όρους και περιορισμούς. Διασφάλιση σε βάθος χρόνου του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος. Ολοκληρωμένο δημόσιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ανοικοδόμησης, αναδάσωσης, αποκατάστασης των καταστροφών.