Δελτίο τύπου για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, 1/3/2011

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 300 απεργών πείνας

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει την ίδια στάση απέναντι σε όλους τους ξένους. Όταν έχει απέναντί της, τους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ., των χρηματιστηρίων και των τραπεζών, τότε είναι έτοιμη για κάθε υποχώρηση και εκδούλευση. Εκτελεί τα συμβόλαιά τους, ικανοποιεί κάθε τους αίτημα, κάνει νόμο του κράτους κάθε τους απαίτηση.

Όταν έχει απέναντι της, ξένους εργάτες, φτωχούς ανθρώπους που ζουν από τη δουλειά τους, ανθρώπους κυνηγημένους από δικτατορίες και πολέμους, τότε δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, δεν υποχωρεί, δεν διαπραγματεύεται.

Οι μετανάστες απεργοί πείνας βρίσκονται μπροστά σε ανεπανόρθωτες βλάβες της υγείας τους. Η ζωή τους είναι σε κίνδυνο. Τα αιτήματα του αγώνα τους είναι δίκαια. Ζουν και δουλεύουν χρόνια στην Ελλάδα, αρνούνται να ζουν κρυμμένοι, παράνομοι και λαθραίοι.

Απαιτούμε να γίνουν εδώ και τώρα δεκτά τα αιτήματά των 300 απεργών πείνας.

Η ίδια κυβέρνηση που εφάρμοσε τις εντολές της Ε.Ε., υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ, μετέτρεψε τη χώρα σε αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας, η ίδια χρησιμοποιεί το ρατσιστικό δηλητήριο, μαζί με τους συμμάχους και τους μηχανισμούς της. Για να διχάσει, να αποπροσανατολίσει, να φοβίσει και να εξαχρειώσει την κοινωνία, ειδικά απέναντι στη μεγάλη επίθεση που δέχεται. Τώρα, εκτός από το δηλητήριο, εμφανίζονται έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν και το αίμα νέων ανθρώπων σε αυτή τους την προσπάθεια. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.