Δελτίο τύπου για τη δίωξη του καθηγητή Τ. Πολίτη, 29/04/2009

Η δίωξη του αγωνιστή καθηγητή Τάκη Πολίτη αποτελεί δίωξη της πολιτικής δράσης για τη δημόσια εκπαίδευση και ευθεία ποινικοποίηση του συνδικαλισμού. Ο Τάκης Πολίτης, επί χρόνια μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ, γνωστός για τους αγώνες του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, και από τους πρωτοστάτες του αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, δικάζεται γιατί δεν «δήλωσε» τον Μάρτιο του 2006 ότι απεργεί. Δικάζεται γιατί δεν υπέκυψε στην εκφοβιστική πρακτική των ατομικών δηλώσεων που ακυρώνουν τους συλλογικούς αγώνες.

Την περίοδο που η ηγεσία της δικαιοσύνης συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της κυβέρνησης και η ελληνική κοινωνία βουίζει για τις απάτες, τις μίζες και τα σκάνδαλα, το να δικάζεται ένας αγωνιστής, συνδικαλιστής, πανεπιστημιακός δάσκαλος, για 372 ευρώ, με την κατηγορία της «απάτης κατά του δημοσίου» συνιστά πρόκληση.

Ακόμη περισσότερο συνιστά ωμή εκδικητική πράξη της κυβέρνησης, της «τυφλής» δικαιοσύνης που θάβει σκάνδαλα και δικάζει συνδικαλιστές, των συγκροτημάτων τύπου που εκστράτευσαν εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ: Εκδίκηση για τη μεγάλη ήττα τους στο μέτωπο της παιδείας, για την απονομιμοποίηση της νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης, για το μπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.

Συκοφαντούνται όσοι πάλεψαν για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, όσοι στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό της νεολαίας.
Μαζί με τον Τ. Πολίτη δικάζεται το πανεπιστημιακό κίνημα, το φοιτητικό κίνημα, ο αγώνας για τη δημόσια παιδεία.
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!