Ο Μπαρόζο, η Βοσνία και το Κλειδί της Πόλεως των Αθηνών: Σε κίνηση με μεγάλο συμβολισμό προέβη ο κύριος Δήμαρχος (27/4/2009)

   

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη σημερινή σεμνή τελετή κατά την οποία ο Αρχικομισάριος κύριος Μπαρόζο (για τον οποίο είναι γνωστό ότι οι απολυμένοι και νεόπτωχοι της Ευρώπης, προεξαρχόντων βεβαίως των Αθηναίων δημοτών, τρέφουν τα καλύτερα των αισθημάτων) παρέλαβε το Κλειδί της Πόλεως των Αθηνών, ο δήμαρχος κύριος Κακλαμάνης προέβη σε μια κίνηση με υψηλή συμβολική σημασία. Συγκεκριμένα, και ενώ κατά μήκος της οδού Αθηνάς είχαν αναρτηθεί κατά δεκάδες οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ακριβώς έξω από το Δημαρχείο κυμάτιζε υπερήφανα η σημαία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Οι πρώτες ερμηνείες που δόθηκαν (δηλαδή ότι ο κύριος Δήμαρχος μπέρδεψε τις σημαίες, καθότι και οι δύο είναι μπλε και φέρουν αστέρες, ή ότι πρόκειται για μία ακόμη προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να απορριφθούν ως αβάσιμες και υποτιμητικές. Ο κύριος Κακλαμάνης ήξερε πολύ καλά τι έκανε, καλωσορίζοντας τον Εξοχότατο με τη σημαία του Βοσνιακού Προτεκτοράτου, και ορθώς παρέδωσε πανηγυρικά το Κλειδί της Πόλεως στον φυσικό δικαιούχο του, τον Τοποτηρητή της Υψηλής Πύλης των Βρυξελλών. Επιτέλους, ένας άνθρωπος που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους!

Αθήνα, 27/4/2009, Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

ΥΓ: Εκτός του κυρίου Κακλαμάνη, τον κύριο Μπαρόζο υποδέχθηκαν και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής και Ελένη Σωτηρίου, με το σύνθημα «Ευρώπη απολυμένων, Ευρώπη των φτωχών – Το όραμα αυτό δεν είναι των λαών!».