ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, 28/10/2006

Ποιος «αμαυρώνει» την γιορτή του ΟΧΙ;

Είναι αυτοί που σκύβουν το κεφάλι και λένε διαρκώς «ναι» στους ναζί και τους Χίτλερ της εποχής μας και τους διευκολύνουν σε Ιράκ, Λίβανο, Παλαιστίνη κ.α. Είναι αυτοί που οικοδομούν τις κοινωνίες του φόβου και της ανασφάλειας! Δεν είναι οι απεργοί εκπαιδευτικοί και οι αγωνιζόμενοι μαθητές!

Είναι αυτοί που καταπάτησαν το όραμα για μια Ελλάδα με ευημερία και ελευθερία, που ευθύνονται για την Ελλάδα της φτώχειας, για την Ελλάδα των αποκλεισμών από την μόρφωση και την εργασία! Δεν είναι οι απεργοί εκπαιδευτικοί και οι αγωνιζόμενοι μαθητές!

Είναι αυτοί που πλασάρουν στα παιδιά μας τα νέα βιβλία και το νέο σχολείο της αμορφωσιάς! Το σχολείο που αντί για ιστορία θα διδάσκει συνταγές μαγειρικής και εγχειρίδια παιχνιδιών! Αυτοί που αντί για το ’21, το ’40, το ’73, το Ρίτσο και το Βάρναλη, τις αξίες του αγώνα και της αξιοπρέπειας, θέλουν να διδάσκουμε τις αξίες της ελεύθερης αγοράς! Δεν είναι οι απεργοί εκπαιδευτικοί και οι αγωνιζόμενοι μαθητές!

Είναι αυτοί που ευθύνονται για την όλο και διογκούμενη παραπαιδεία, για το ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε εμείς το χέρι μας βαθιά στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Αυτοί που όλο και μειώνουν τα κονδύλια για την παιδεία και όλο και αυξάνουν τις μίζες των «κουμπάρων»! Δεν είναι οι απεργοί εκπαιδευτικοί και οι αγωνιζόμενοι μαθητές!

Αυτοί που «αμαυρώνουν» και ξεδοντιάζουν τη γιορτή του ΟΧΙ είναι η κ. Γιαννάκου και ο κ. Καραμανλής! Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ! Είναι η «εξέδρα των επισήμων»!

Είναι αυτοί που ευθύνονται για το «έντονο» κλίμα στις παρελάσεις και στις γιορτές!

Είναι αυτοί που ευθύνονται γιατί τα σχολεία είναι κλειστά!

Είναι αυτοί και η αδιαλλαξία τους που ευθύνεται για τα μαθήματα που δεν έγιναν και για τα μαθήματα που δεν θα γίνουν!

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί και οι αγωνιζόμενοι μαθητές ευθύνονται γιατί μέσα σε αυτόν τον αγώνα διδάσκεται το καλύτερο μάθημα στα παιδιά μας:

Ότι όταν έχεις δίκιο πρέπει να αγωνίζεσαι! Πρέπει να λες ΟΧΙ!  Όπως και τότε!

Σε αυτή την επέτειο του ΟΧΙ ας είμαστε όλοι με την αγωνιζόμενη εκπαίδευση!

Ας πούμε ΟΧΙ στην διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας!

Ας είμαστε «απέναντι» από την εξέδρα των επισήμων!