ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, 30/10/2006

ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΕΤΕ!

Τους τελευταίους 6 μήνες οι αγώνες για τη δημόσια δωρεάν παιδεία έχουν ενταθεί. Σε αυτόν τον αγώνα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους, η παρουσία της νεολαίας, φοιτητικής αρχικά και τώρα μαθητικής, είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Φαίνεται όμως πως η προσπάθεια αυτής της νεολαίας να εκφραστεί, η κραυγή αγωνίας για ένα μίζερο παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον και η διάθεσή της να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τους αγώνες της δεν αντιμετωπίζονται απ’ όλους με τον ίδιο τρόπο.

Υπουργοί, «έγκυροι» δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πάσης φύσεως κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί δίνουν ένα απίστευτο ρεσιτάλ επιθέσεων και συκοφάντησης, εντός και εκτός των βραδινών δελτίων ειδήσεων, στους μαθητές σήμερα, στους φοιτητές χθες. Οι φοιτητές είναι «τεμπέληδες», «φασίστες», «αλήτες»! Οι μαθητές είναι «υποκινούμενοι», «δεν ξέρουν», ίσως είναι και εν δυνάμει βιαστές και τρομοκράτες! Μηχανισμοί της ΟΝΝΕΔ, διάφοροι «αγανακτισμένοι», κουκουλοφόροι, πανεπιστημιακοί – manager, ΜΑΤ, χημικά, μαθητοδικεία, όλοι οι μηχανισμοί έχουν κινητοποιηθεί για τη συκοφάντηση, καταστολή και τρομοκράτηση των φοιτητικών και μαθητικών αγώνων. Όλοι για το καλό της νεολαίας που «ξεστράτισε».

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία!

Όχι στην εκστρατεία συκοφάντησης και τρομοκράτησης των αγώνων της νεολαίας!

Να υπερασπίσουμε τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις!