ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ, 26/10/2006

Κάτω τα χέρια από την Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας Τσεχίας (KSM)

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με εκατοντάδες προοδευτικές και αριστερές οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο στην καταδίκη της πρωτοφανούς ενέργειας του τσεχικού κράτους να θέσει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (KSM).

Η «οριστική» απόφαση της 12ης Οκτωβρίου 2006 αποτελεί την πλέον προκλητική ενέργεια ενάντια στα στοιχειώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα. Μια ενέργεια που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη μαρξιστική ιδεολογία και τους μαζικούς αγώνες για μια κοινωνία που δεν θα βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή η φασιστικού τύπου απόφαση, μια απόφαση δίχως προηγούμενο για τις «σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες», καταγγέλλεται από τους προοδευτικούς ανθρώπους και αγωνιστές σε όλες τις ηπείρους, όπως ο Ντάριο Φο, ο ηγέτης των Ζαπατίστας Μάρκος και χιλιάδες ακόμη.

Την ίδια στιγμή προκαλεί εντύπωση η συνένοχη σιωπή των «δημοκρατών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτών των υποκριτών που καθόλου δεν ενοχλούνται από τη φιλοναζιστική στάση μιας σειράς «νέων μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας» στις Βαλτικές χώρες και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε τρίτες χώρες. Στην πραγματικότητα βέβαια η συνένοχη στάση της Ε.Ε. και των «δημοκρατών» της ταιριάζει μια χαρά με τη νεοταξικού τύπου επίθεση που έχουν εξαπολύσει, παρέα με τις ΗΠΑ, ενάντια στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Η «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία, οι λίστες δίωξης «τρομοκρατικών» οργανώσεων και προσώπων στις οποίες εντάσσουν μαζικές λαϊκές οργανώσεις και πατριώτες και επαναστάτες αγωνιστές, το γενικευμένο φακέλωμα, η ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων αποτελούν οργανική πλευρά της αντιλαϊκής, αντιδημοκρατικής πολιτικής της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την απόφαση θέσης εκτός νόμου της KSM. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της. Καλούμε όλες τις προοδευτικές, αντιιμπεριαλιστικές, αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού.

Αθήνα, 26/10/2006