Δελτίο Τύπου για τα σημερινά επεισόδια σε Πανεπιστήμιο Πειραιά και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, 28/05/2008

Ποιος «περιφρουρεί» την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο;

Στις προγραμματισμένες, για τις 28/05, πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά φάνηκε ποιοι είναι με τη δημοκρατία μέσα στο πανεπιστήμιο και ποιοι με τις «δυναμικές μειοψηφίες». Μέλη της ΟΝΝΕΔ, μαζί με φουσκωτούς μπράβους της νύχτας του Πειραιά και υπό την καθοδήγηση γνωστού ακροδεξιού κυβερνητικού στελέχους και νομαρχιακού συμβούλου Πειραιά (αυτοί δεν είναι εξωπανεπιστημιακά στοιχεία;), είχαν καταλάβει το χώρο του ΠΑ.ΠΕΙ. Προκαλούσαν από νωρίς το πρωί δεκάδες μέλη του παναθηναϊκού συντονιστικού φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του πανεπιστημίου, ενάντια στις εκλογές του νέου νόμου πλαίσιο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο, σα νέα ΜΑΤ, να επιτεθούν με καδρόνια και «σπρέι πιπεριού» ενάντια σε όσους παρευρίσκονταν στη διαμαρτυρία!!!

Σε παρέμβαση που έγινε στον Πρύτανη κ. Καρβούνη από μέλη της ΚΟΕ – συνδικαλιστές της Αριστερής Ενότητας, όπου τονίστηκε ότι δεν μπορεί να καλύπτει τις υποτιθέμενες «δημοκρατικές εκλογές» που γίνονται υπό καθεστώς προκλήσεων, τρομοκρατίας και κατάργησης του ασύλου από εξωπανεπιστημιακούς και παρακρατικούς και ότι η διαδικασία πρέπει να σταματήσει άμεσα, η απάντηση ήταν η απάθεια… Χαρακτηριστικά ο κος πρύτανης δήλωσε ότι δεν θα καταγγείλει τώρα τους ακροδεξιούς μπράβους, περιμένει να έρθει και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και μετά να τους καταγγείλει όλους μαζί. Σε εντεινόμενη πίεση της ΚΟΕ προς τον πρύτανη ώστε να αποχωρήσουν οι μπράβοι της νύχτας από το ΠΑΠΕΙ, απάντησε χαρακτηριστικά «χέστηκα για τις εκλογές».

Αντίστοιχα γεγονότα με πληρωμένους μπράβους έγιναν και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου με τη βοήθεια αυτή τη φορά και αστυνομικών δυνάμεων (!!!), απαγόρευαν σε σπουδαστές να μπουν στο χώρο του ΤΕΙ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ θέλουν να τελειώνουν με το δημόσιο πανεπιστήμιο, με το άσυλο και με το φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο πλαίσιο και να «διασφαλίσουν την τάξη» με όλα τα μέσα. Με λάσπη ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές, με πληρωμένους μπράβους, με τις προκλήσεις της αστυνομίας.

Στο όνομα της δημοκρατικότητας της καθολικής ψηφοφορίας καταπατείται βάναυσα το άσυλο!

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για ότι συμβαίνει αυτές τις μέρες στα πανεπιστήμια. Στρατεύει τους νέους «Καλαμπόκες» και επιδιώκει νέους «Τεμπονέρες». Γνωρίζει τον τρόπο, όπως γνώριζε και τότε.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους παρακρατικούς μηχανισμούς της! Να χαίρονται και τις εκλογές τους, να χαίρονται και τη δημοκρατία που «διασφαλίζουν» μέσα στο Πανεπιστήμιο με τους φουσκωτούς μπράβους!

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΙ. και του ΤΕΙ-Θ που συναινεί στην καταπάτηση του ασύλου, που καλύπτει τους παρακρατικούς της ΟΝΝΕΔ! Τα καλέσματα των διοικήσεων για «περιφρούρηση» των εκλογών οπλίζουν τα χέρια των παρακρατικών και της ΟΝΝΕΔ με παραλυτικά σπρέι και καδρόνια! Να απολογηθούν!

Στις κυβερνητικές εκκλήσεις για περιφρούρηση της εφαρμογής του νόμου η αριστερά δεν μπορεί να βρίσκεται σε αμηχανία, πολύ περισσότερο συνιστά πρόκληση να καλεί σε «διασφάλιση των πρυτανικών εκλογών». Το τι σημαίνει κάτι τέτοιο το δείχνει η ΟΝΝΕΔ. Χρειάζεται ενωτική, μαχητική, μαζική απάντηση!