ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 27/08/2007

Σε δήλωσή του σήμερα Δευτέρα 27/8/2007 στην τηλεόραση της ΝΕΤ στις 09:00 ο υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στέλεχος της ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι υπογράμμισε:

Ρούντι Ρινάλντι

Ρούντι Ρινάλντι

Πρώτον: όλες οι μαρτυρίες από τις περιοχές των καμένων δίνουν την πραγματική εικόνα μιας τεράστιας καταστροφής, αλλά και μιας πρωτοφανούς παράλυσης του κράτους.

Δεύτερον: Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει είναι να σβήσουν όλες οι φωτιές. Αυτή είναι η πιο άμεση ανάγκη. Να μπει τέρμα σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή.

Τρίτον: Από αυτό το ολοκαύτωμα πρέπει να βγουν τέσσερα βασικά συμπεράσματα:

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι καταρρέει πλήρως μια πολιτική που θέλει "λιγότερο κράτος". Που επιβάλλει λιγότερο κράτος για τις κοινωνικές ανάγκες. Λιγότερο κράτος για τα κοινωνικά αγαθά. Λιγότερο κράτος για την προστασία των δασών. Λιγότερο κράτος για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, το περιβάλλον. Αυτή η πολιτική που αυτές τις μέρες καταρρέει, υπηρετήθηκε με συνέπεια και από τη σημερινή και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από αυτή την άποψη αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένα προαναγγελθέν έγκλημα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι υπήρξε ένας μεγάλος κυνισμός από τον κυβερνήτη της χώρας φέτος το καλοκαίρι. Ο κυνισμός βρίσκεται στο ότι ο κ.Καραμανλής θέλησε να δει με ποιο τρόπο θα κερδίσει τις εκλογές και όχι με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει τις έκτακτες συνθήκες και όλες τις κλιματικές αλλαγές που προειδοποιούσαν για μεγάλες πυρκαγιές. Αντί για κινητοποίηση και εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού, ο Πρωθυπουργός, τη μέρα που καιγόταν η Πεντέλη, αδίστακτα προχώρησε σε εκλογικό αιφνιδιασμό, παραλύοντας τον κρατικό μηχανισμό.

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μια επιχείρηση μετατόπισης και απαλλαγής ευθυνών. Όλα αυτά που ακούμε από τα κυβερνητικά χείλη για ασύμμετρες απειλές, ξένο δάκτυλο, μυστικές υπηρεσίες, πάνε να απαλλάξουνε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της συνολικής πολιτικής που περιέγραψα. Γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού για να μην πέσει η ευθύνη για αυτό το έγκλημα πάνω στην κυβέρνηση.

Το τέταρτο συμπέρασμα αφορά το τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγάλουμε συμπεράσματα και να κινητοποιηθεί ο λαός. Να ξεσηκωθεί ο λαός, να εκφραστεί η οργή που όλοι νιώθουμε για να ανατραπεί η πολιτική που γεννά αυτή την τεράστια καταστροφή.