ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, 22/08/2007

Η διαρροή του πορίσματος Ζορμπά δείχνει αναμφισβήτητα ένα μεγάλο σκάνδαλο. Δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα λεφτά του εργαζόμενου κόσμου κάνουν φτερά από τους αετονύχηδες κρατικούς αξιωματούχους, τζογάρονται στις διεθνείς χρηματαγορές, δημιουργώντας τεράστια κέρδη στις τράπεζες και τεράστιες ζημιές στα ταμεία.

Το σκάνδαλο των ομολόγων αποκαλύπτει τη συνήθη πρακτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού: Να βουτάνε τα λεφτά των ταμείων σαν να είναι ιδιοκτησία τους και να καλύπτουν τις τρύπες του κρατικού κορβανά, την υπερχρέωση της οικονομίας, τις εξοπλιστικές μίζες και δαπάνες. Και την ίδια στιγμή, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την μη βιωσιμότητα των ταμείων, ανοίγοντας τον δρόμο στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Το πραγματικό σκάνδαλο που από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί χρόνια υλοποιούν και συγκαλύπτουν είναι η καταλήστευση των ταμείων. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι κανένας δεν πρόκειται να μπει φυλακή για τα χαμένα λεφτά των εργαζόμενων. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι η σκανδαλολογία κρύβει την κρυφή ατζέντα των δύο μεγάλων κομμάτων για το ασφαλιστικό. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι ο λόγος που προκηρύχτηκαν πρόωρες εκλογές, ο ερχόμενος προϋπολογισμός, παραμένει κρυφός και δεν δεσμεύεται κανένας για την αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν στη συνεχιζόμενη ληστεία ενάντια στα εργαζόμενα στρώματα, αύριο χωρίς ντροπή τις ίδιες πολιτικές της φτώχειας, της λιτότητας, του γκρεμίσματος λαϊκών δικαιωμάτων.