ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, 20/08/2007

Η κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε σε θερινό εκλογικό πραξικόπημα επιδιώκοντας μια τηλεοπτικού τύπου, εξαιρετικά σύντομη προεκλογική αντιπαράθεση. Με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ προχωρά κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου σε γρήγορες εκλογές που θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν την συναίνεση του ελληνικού λαού ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να υλοποιηθούν όλες οι μεγάλες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Εν μέσω καμένης Πεντέλης, μετά τις μεγάλες φωτιές που αφάνισαν μεγάλο μέρος των δασών σε όλη την Ελλάδα, κρατώντας κρυφά τα χαρτιά της η κυβέρνηση για την επόμενη μέρα (για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, για την ανατροπή του ασφαλιστικού σε βάρος των εργαζόμενων), σε αντιστοιχία με τις δηλώσεις Μπερνς για εκλογές τον Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση Καραμανλή θεωρεί ότι η μάχη αυτή είναι εύκολη.

Αυτές οι εκλογές όμως μπορούν να γίνουν βήμα καταδίκης της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης και της πιο συναινετικής αντιπολίτευσης. Αυτές οι εκλογές μπορούν να γίνουν βήμα ελπίδας και προοπτικής για να κάνουμε ηχηρή τη φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς) αποτελεί το μοναδικό ενωτικό εγχείρημα στην αριστερά που μπορεί να συγκεντρώσει δυνάμεις, να ενώσει όσους στέκονται ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον δικομματισμό. Η ΚΟΕ θα δώσει την πολιτική μάχη των εκλογών, μέσα από τις γραμμές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιδιώκοντας να αποτελέσει αυτή η μάχη ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή και του δικομματισμού συνολικά και ενίσχυση της ενωτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς.