ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, 18/11/2006

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει το όργιο καταστολής και αστυνομοκρατίας που επικράτησε πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου.  Όμως αυτή κατευθυνόμενη τρομολαγνεία για μια ακόμη φορά απέτυχε να διαβρώσει τη σημασία του Νοέμβρη στη λαϊκή συνείδηση.  Οι δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στην πορεία έδωσαν αποστομωτική απάντηση στους ευσεβείς πόθους κυβέρνησης και αμερικάνων.

Κι όσο φαινόταν η αυξημένη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου τόσο αποθρασυνόταν η Αστυνομία.  Ήδη πριν την πορεία οι προσαγωγές στην Αστυνομία για προληπτικούς λόγους ξεπέρασαν τις 90.

Κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν δεκάδες συλλήψεις και ορισμένες μάλιστα με πρωτοφανή τρόπο, καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή στην πορεία, ρίχνοντας μεγάλη ποσότητα χημικών, περικύκλωσαν διαδηλωτές και τους συνέλαβαν.  Για μια ακόμη φορά ρίχτηκαν δεκάδες δακρυγόνα και τα γνωστά και άκρως επικίνδυνα χημικά αέρια.

Την ίδια στιγμή το αστυνομικό άλλοθι της «πρόκλησης επεισοδίων από διάφορες ομάδες» κυριολεκτικά καταρρέει καθώς οι προκλήσεις προερχόντουσαν από ομάδες χαφιέδων – ασφαλιτών με «κατάλληλη περιβολή».  Υπήρξε πραγματικά πρωτοφανές το μέγεθος της κινητοποίησης χαφιεδότσουρμου, που μαζί με τις χιλιάδες αστυνομικούς έκαναν το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει μέρες χούντας. Εύλογο και το σύνθημα των διαδηλωτών: «τόσα χρόνια η ίδια ιστορία, η χούντα δεν τελείωσε το εβδομήντα τρία».

Το σημερινό αστυνομικό όργιο έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής καταστολής με ανάλογες μεθόδους των διαδηλώσεων των συμβασιούχων, όπως και των πρόσφατων κινητοποιήσεων δασκάλων και μαθητών.  Είναι φανερή η διαρκής αντι-δημοκρατική παρεκτροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.  Την ίδια στιγμή που είναι εντελώς αναιμική η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα αυτά.

Αυτή η αντι-δημοκρατική εκτροπή μεγαλώνει καθώς η Αστυνομία χαϊδεύεται από την κυβέρνηση, ο δε Πολύδωρας φτάνει να δηλώνει ότι «από κοινού με τη συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών διαμορφώναμε τα αιτήματα προς το Υπουργείο Οικονομίας».  Ένας τέτοιος υπουργός δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση παρακρατικών ομάδων κρανοφόρων με καδρόνια, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, σε διαδηλωτές έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι λαϊκοί αγώνες είναι δίκαιοι.

Το Πολυτεχνείο αντέχει στη λαϊκή μνήμη.  Ο αγώνας ενάντια σε

Αμερικάνους – ΝΑΤΟ και τους ντόπιους εντολοδόχους είναι πάντα επίκαιρος.

Έξω η αστυνομία και το παρακράτος από το γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.