Περισσότεροι από 155 νεκροί από το μακελειό στη Γάζα. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αντίσταση, 27/12/2008

Περισσότεροι από 156 είναι οι νεκροί στη Γάζα και εκατοντάδες οι τραυματίες σε μια σειρά σφαγών και εγκλημάτων που διαπράττουν οι σιωνιστές κατακτητές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, σήμερα 27 Δεκέμβρη. Από τις 11:30 το πρωί ως το μεσημέρι οι κατακτητές εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα από ελικόπτερα Απάτσι και αεροπλάνα F-16 εναντίον δεκάδων κυβερνητικών κτιρίων της Γάζας που βρίσκονται στη μέση πυκνοκατοικημένων γειτονιών, τη στιγμή που δάσκαλοι και μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη και τον Αραβικό κόσμο ενάντια στην εγκληματική βαρβαρότητα και τη φύση αυτών των μαζικών εγκλημάτων.

Το PFLP με ανακοίνωσή του καλεί την πλατύτερη δυνατή αντίσταση να συναντηθεί και να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και να απαντήσει σ’ αυτές τις σφαγές. Καλεί σε ενότητα της αντίστασης και του Παλαιστινιακού λαού, ώστε να χαιρετιστεί ο κατακτητής με αντίσταση και ζητά δύναμη και ακλόνητη στάση (σταθερότητα) παρά τα βάρβαρα εγκλήματα (των σιωνιστών). Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η επείγουσα ανάγκη για άμεση εθνική ενότητα για να αντιμετωπιστούν τα εγκλήματα ενάντια στο λαό μας και να χαιρετιστεί ο κατακτητής και η βαρβαρότητά του με ένα πελώριο και ενιαίο (ρεύμα) αντίστασης που είναι ικανό να ταρακουνήσει συθέμελα (την κατοχή).

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση καλεί όλες τις δυνάμεις της αντίστασης να ενωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης για να αντιμετωπιστεί συντονισμένα η πρόκληση αυτών των χτυπημάτων ενάντια στο λαό μας. Καταδεικνύει την ευθύνη των ΗΠΑ –ως στρατηγικό εταίρο του κατακτητή–για τα χτυπήματα αυτά, ενός εταίρου που δουλεύει χέρι-χέρι στις  σφαγές και εγκλήματα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Καταδεικνύει τις ΗΠΑ σαν πηγή εξοπλισμού του κατακτητή που του προμηθεύει τα όπλα που χρησιμοποιεί ενάντια στο λαό μας. Αναφέρετε επίσης στην συνέργια των αραβικών καθεστώτων στα εγκλήματα αυτά, και ειδικά στο καθεστώς της Αιγύπτου για τη συνεχιζόμενη ενεργή συμμετοχή του στον αποκλεισμό και την πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τις συναντήσεις και συζητήσεις που έχει με τον κατακτητή σχετικά με τα σχέδια του στη Γάζα. Καταλήγει πως τέτοια εγκλήματα διαπράττονται εξαιτίας της σιωπής και της ενεργής συνεργασίας του Αραβικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας.

Συνεχίζοντας το PFLP ζητά την άμεση διακοπή όλων των διαπραγματεύσεων με το βάρβαρο αυτό κατακτητή που σχεδιάζει σφαγές ενάντια στο λαό μας, και δηλώνει πως αν ο Abu Mazen δεν διακόψει άμεσα τις διαπραγματεύσεις πρέπει να παραιτηθεί. Η φύση του σιωνιστή εχθρού και η αφοσίωσή του στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού αναδεικνύεται γυμνή και ξεκάθαρη από αυτή τη σειρά επιθέσεων που είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά και κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Εδώ και 60 χρόνια, ζούμε μια συνεχή ιστορία σφαγών και εγκλημάτων ενάντια στο λαό μας. Μια από αυτές είναι και η σημερινή σφαγή που αποτελεί μια ακόμα έκφραση της φύσης του παράνομου αποικιακού καθεστώτος που έχει φυτευτεί (εγκατασταθεί) στην παλαιστινιακή γη και συνεχίζει χάρη στην υποστήριξη των ΗΠΑ, να επιβιώνει με σφαγές και εγκλήματα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Η ανακοίνωση καταλήγει, καλώντας όλους τους μαχητές και τις στρατιωτικές πτέρυγες να αναλάβουν ισχυρή δράση και να αντισταθούν στην κατοχή και τις σφαγές της με όλες τις μεθόδους και μορφές δράσης και αντίστασης. Καλεί επίσης για την πλατύτερη δυνατή αλληλεγγύη σε Αραβικό και διεθνές επίπεδο, καλεί το λαό να βγει στους δρόμους, να διαδηλώσει, να διαμαρτυρηθεί και να αναλάβει δράση που να διακηρύσσει πως τέτοιες σφαγές και εγκλήματα δεν είναι αποδεκτά, πως οι αραβικοί λαοί και ολόκληρος ο κόσμος είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού, και πως δεν θα επιτρέψουν τέτοια εγκλήματα να συνεχιστούν ούτε θα επιτρέψουν τα αραβικά και τα διεθνή καθεστώτα (κυβερνήσεις) να σιωπούν συνένοχα ή ενεργά εμπλεκόμενα στα κατοχικά εγκλήματα.

Ο παλαιστινιακός λαός θα χαιρετήσει (αντιμετωπίσει) τις σφαγές αυτές με σταθερότητα, δύναμη, ενότητα και αντίσταση. Όλα τα εγκλήματα, οι σφαγές, η στοχοποίηση (αμάχων) πολιτών, οικιστικών περιοχών, μαθητών και δασκάλων δεν θα κάμψουν την αντίσταση του λαού μας. Το μόνο που κάνουν είναι να εξασφαλίζουν την Παλαιστινιακή ενότητα απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα που αποκαλύπτει, σ’ ολόκληρο τον κόσμο,  το πραγματικό πρόσωπο του κατακτητή.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=massacres-gaza-kill-over-390-people-now-time-unity