Από τα πεδία της μάχης κάτω από πολιορκία: Μια δήλωση του PFLP, 30/12/2008

Εδώ και τέσσερις μέρες, μια ισραηλινή σφαγή συνεχίζεται ενάντια στο λαό μας στην Γάζα, μπροστά στα μάτια και κάτω από τη σιωπή και τη συνεργασία των διεθνών αρχών. Ο λαός μας δέχεται τους βομβαρδισμούς των σιωνιστών κατακτητών, τους πυραύλους και τα πολεμικά αεροπλάνα που χτυπούν τις πόλεις μας, τις κωμοπόλεις, τα χωριά και τα προσφυγικά στρατόπεδα. Η Γάζα ζει κάτω από ολοκληρωτική πολιορκία από θάλασσα, στεριά και αέρα. Οι ισραηλινοί εχθροί έχουν βομβαρδίσει τα πανεπιστήμια μας, τα υπουργεία τα δημόσια κτίρια, κοινωνικά κέντρα ακόμα και κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τούνελ που μας παρείχαν τα μόνα μέσα συντήρησης από τον έξω κόσμο, σφραγίστηκαν και μαζί τους έκλεισε η τελευταία οδός διαφυγής από την ανοιχτή φυλακή στην οποία έχει μετατραπεί η Γάζα από τους κατακτητές.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως τα εγκλήματα αυτά διαπράττονται από τους ισραηλινούς κατακτητές με τη συνεργασία του Αιγυπτιακού καθεστώτος και την ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ, και πως στην πραγματικότητα, δεν θα ήταν δυνατόν να γίνονται χωρίς τη συνεργασία και την υποστήριξή τους. Η επίθεση αυτή ενάντια στο λαό μας στη Γάζα, αποτελεί συνέχεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ ενάντια στο λαό του Λιβάνου και την αντίστασή τους το 2006, και του συνεχιζόμενου πολέμου ενάντια στην ιρακινή αντίσταση, και έχει τη συμμετοχή και συνεργασία των ίδιων δυνάμεων στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την αντίσταση των αραβικών λαών στην αποικιοκρατί, την κατοχή, το σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό. Πρόκειται για εγκλήματα που γίνονται μέσω συλλογικής στόχευσης και τιμωρίας των λαϊκών μαζών που αγκαλιάζουν την αντίσταση και συνεχίζουν να στηρίζουν την ακλόνητη σπονδυλική στήλη της επανάστασής μας.

Υπό το πρίσμα αυτής της επείγουσας και κρίσιμης κατάστασης, το PFLP καλεί τον παλαιστινιακό λαό, τις αραβικές μάζες και όλες τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις του κόσμου να αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση, να αποκαλύψουν τους στόχους της, και να υποστηρίξουν με όλες τις μορφές και τους τρόπους το παλαιστινιακό ζήτημα, να συμμετέχουν στην επίτευξη της νίκης μέσα από αυτή την τρομακτική σφαγή.  

Καλούμε τους λαούς να: 

  • Απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών σφαγών και της επίθεσης ενάντια στο λαό της Γάζας.
  • Απαιτήσουν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση άμεσα, μόνιμα και χωρίς όρους να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Να πιέσει τα αραβικά καθεστώτα και τον Αραβικό σύνδεσμο να σταματήσει τη σιωπή του και τη συνέργια με τα κατοχικά εγκλήματα ενάντια στο λαό μας.
  • Απαιτήσουν από τις ΗΠΑ να σταματήσει να καλύπτει και να υποστηρίζει την επίθεση και να συμμετέχει σ’ αυτήν. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πολεμικοί εξοπλισμοί που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για τη σφαγή του λαού μας, τα αεροπλάνα F-16 και τα ελικόπτερα Απάτσι, είναι κατασκευασμένα και πληρωμένα από τις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται για να χτυπηθούν πολιτικοί στόχοι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ακόμα και των αμερικάνικων νόμων.
  • Καλέσουν τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να σιωπά και να συνεργάζεται στις σφαγές που διαπράττουν οι ισραηλινοί. Απαιτούμε από τα Ηνωμένα Έθνη και το Γραμματέα τους Ban Ki-Moon να σταματήσουν να αποδέχονται και να συνεργάζονται με τα κατοχικά εγκλήματα ενάντια στο λαό μας και να επιβάλουν τα δικά τους ψηφίσματα που εγγυώνται τα παλαιστινιακά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία της Παλαιστίνης. Ο πρόεδρος της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών Miguel d’Escoto Brockmann έχει καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Χαιρετίζουμε αυτή την έκκληση και καλούμε όλο τον κόσμο να μετατρέψει την έκκληση αυτή σε δράση.
  • Δράσουν για τη διεθνή απομόνωση του παράνομου, ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ. Τα φριχτά του εγκλήματα έχουν ξεπεράσει ακόμα και εκείνα του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ και το καθεστώς αυτό δεν πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο πουθενά στον κόσμο, σε διεθνείς συναντήσεις και θεσμούς και πρέπει να μποϋκοταριστεί ολοκληρωτικά. Όλες οι χώρες πρέπει να διώξουν τους ισραηλινούς πρεσβευτές. Πρέπει να απορριφθεί εντελώς η συμμετοχή ισραηλινών αντιπροσώπων σε οποιαδήποτε διεθνή συνάντηση ή φόρουμ. Δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσιστικό σιωνισμό.

Προς τη νίκη!

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

30 Δεκέμβρη 2008

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=battlefield-under-siege-statement-pflp