ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, 1/3/2007

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει τις χιλιάδες φοιτητών και πανεπιστημιακών που διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα παρόλη την αστυνομοκρατία, τις απειλές και τις συκοφαντίες που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλοι αυτοί οι διαδηλωτές με τη σημερινή διαμαρτυρία τους έδειξαν για μια ακόμη φορά πόση απήχηση έχει η κυβερνητική πολιτική στην κοινωνία. Έδειξαν ότι η απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ πρέπει να γίνει άμεσα.

Αντί αυτού η κυβέρνηση προχώρησε για μια ακόμα φορά στον συνήθη «διάλογο» των εκατοντάδων χημικών, του ανελέητου ξυλοκοπήματος, των συλλήψεων αλλά και πλέον των πυροβολισμών της αστυνομίας κατά την διάρκεια της πορείας. Βέβαια είχε προηγηθεί όλη η ενεργοποίηση του απεργοσπαστικού μηχανισμού της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με σπάσιμο συνελεύσεων και τραμπουκισμούς εναντίον αγωνιζόμενων φοιτητών, μια προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Η ΚΟΕ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αυταρχική παρεκτροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και υπενθυμίζει ότι ανάλογα περιστατικά οδήγησαν στην δολοφονία του Ν.Τεμπονέρα το 1991 από τις τραμπούκικες ομάδες της ΟΝΝΕΔ.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο νόμος-πλαίσιο θα έχει την ίδια τύχη με την αναθεώρηση του άρθρου 16.  Γιατί απλά αυτό το κίνημα θα αντισταθεί ένα λεπτό περισσότερο από όσο αντέχουν η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της.

Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-πλαίσιο

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό