ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ, 13/09/2007

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια μεγάλη αριστερά

Η μεγαλύτερη δυνατή εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η μεγαλύτερη δυνατή αύξηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, δεν είναι μόνο ένας εκλογικός στόχος, μια απλή καταγραφή.

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την πολιτική κατοχύρωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατοχύρωση της προσπάθειας του όλο το προηγούμενο διάστημα να σηκώσει στις πλάτες του την υπεράσπιση όλων των αγώνων και των κινημάτων των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ενεργών πολιτών, απέναντι στην Καραμανλική διακυβέρνηση. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα το καταφέρουμε και πρέπει να το καταφέρουμε για να δώσουμε στο εγχείρημα μας την δύναμη του σχεδιασμού της επόμενης μέρας στα πράγματα της Αριστεράς.

Αριστερά και Ενωτικά: αυτό γίνεται δυνατό, μετά από πολλά χρόνια, ακριβώς γιατί υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον χώρος συνεργασίας δυνάμεων της Αριστεράς. Δυνάμεων από την Κομμουνιστική Αριστερά, μέχρι δυνάμεις σοσιαλιστικής προέλευσης, δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας, ανένταχτους και ενεργούς πολίτες. Είναι χώρος που καταφέρνει μέσα από την συνύπαρξη αυτών των δυνάμεων να υπηρετεί την παρουσία μίας αντιδικομματικής και αντινεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αυτές οι βάσεις πρέπει να διατηρηθούν, να ενισχυθούν, να γίνουν τα μόνιμα χαρακτηριστικά του αγώνα μας. Με αυτή την κατεύθυνση θα υπηρετηθεί αποτελεσματικά το κάλεσμα στην υπόλοιπη αριστερά, το κάλεσμα στο λαό των κινημάτων, η επιτάχυνση της συσπείρωσης όλης της αριστεράς, σε ένα διακριτό και ανταγωνιστικό πόλο απέναντι σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί και διεκδικεί ένα ρόλο αλλαγής των πραγμάτων και αυτή η δύναμη είναι που ξαναδίνει χαμόγελο στα χείλη τόσων αριστερών, τόσων ανθρώπων του λαού που αγωνιούν για το ποιος θα εκφράσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα τους.

Πρέπει να ξέρουμε πως ο δικομματισμός δυσαρεστείται ήδη από το εγχείρημα μας, από την σχέση του με την νεολαία, από την ελπίδα που μπορεί να δώσει στους πολλούς και φτωχούς της νεοφιλελεύθερης Ελλάδας. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο δικομματισμός ενοχλείται ήδη που μέσα στην αριστερά εμφανίζεται μία δύναμη που αντιπολιτεύεται την πολιτική του, αρνείται τις συνεργασίες μαζί του, και φιλοδοξεί, κυρίως αυτό, να παίξει ρόλο στο ζωντάνεμα όλου του αριστερού κινήματος στη χώρα μας.

Αυτή είναι η γραμμή που πρέπει να ενισχύσουμε μέσα από αυτές τις εκλογές, αυτή είναι η γραμμή που θέλουμε να είναι στις 17 Σεπτέμβρη πιο πλατιά και βαθιά μέσα στην κοινωνία, αυτή είναι η γραμμή που μπορεί να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει δρόμους για μια μεγάλη αριστερά, ενωτική, μαχητική, λαϊκή, χρήσιμη στην αλλαγή του τοπίου. Με αυτά στο μυαλό μας δίνουμε τη μάχη των εκλογών, αριστερά και πάνω από όλα ενωτικά!

του Βασίλη Χατζηλάμπρου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ