ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΊΛΗ ΧΑΤΣΗΛΑΜΠΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ-1, 13/09/2007

Σε παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1, την Πέμπτη 13/9/2007, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Αχαΐας και στέλεχος της ΚΟΕ, τόνισε:

 

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Βασίλης Χατζηλάμπρου

«Νομίζω ότι έχουμε 3,5 χρόνια πίσω μας που ο καθένας μπορεί να κρίνει. Έφτιαξαν ορισμένες νομοθεσίες στο ΠΑΣΟΚ που τις αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η ΝΔ, απαριθμίζω γρήγορα:

Έκανε τους εργαζόμενους απασχολήσιμους. Έφερε το νομοσχέδιο – τότε που έγινε νόμος του κράτους – για να μπορούν να νοικιάζονται εργαζόμενοι, το αξιοποίησε αυτό η ΝΔ. Μέσα στη βουλή περίπου το 70% των νόμων φέρει και τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Έξω από τη βουλή σιγή ιχθύος. Μόνο το τελευταίο διάστημα που ζητήσανε εκλογές νομίζουν ότι μπορούν να ξεγράψουν το ότι είχανε απαρνηθεί το ρόλο της αντιπολίτευσης 3,5 χρόνια τώρα.

Και θέλουνε εμείς να συνδράμουμε στο να υπάρξει λύση. Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η αριστερά θέλοντας να υποστηρίξει τα λαϊκά στρώματα, τους νεολαίους, τους εργαζόμενους θα πρέπει να τους απαρνηθεί.

Όχι, η αριστερά θέλει να γίνει η ουσιαστική αντιπολίτευση. Όπως στάθηκε 3,5 χρόνια δίπλα στους νέους που αγωνίζονταν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, όπως άνοιξε τις παραλίες στο Ελληνικό όπως πήρε πρωτοβουλίες, έτσι θέλει να συνεχίσει και να δυναμώσει.

Να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο έτσι ώστε να δουν καλύτερες μέρες όλοι οι εργαζόμενοι. Να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα, να βάλουμε φρένο στις πολιτικές που θα ‘ρθουνε είτε από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ.

Όμως θέλει μια ερμηνεία. Γιατί ενώ συμφωνούν στα βασικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν συνεργάζονται μεταξύ τους. Και δεν συνεργάζονται διότι ο καθένας θεωρεί ότι το λάφυρο αυτών των εκλογών θα είναι ο κρατικός τομέας. Δηλαδή το ίδιο το κράτος θα είναι το λάφυρο και γι’ αυτό δεν συνεργάζονται. Ενώ είναι πολύ πιο συγγενείς δυνάμεις οι δυο τους μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μικραίνοντας το δικομματισμό, παλεύοντας ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό έχει να κερδίσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Και στο μεροκάματό του, και στην ασφάλισή του και στο περιβάλλον.

Γιατί όλοι οι νόμοι για το περιβάλλον έχουν ψηφιστεί κατά αλλεπάλληλο τρόπο το ’98, το 2003, προσπάθησαν την αναθεώρηση του 2004, ήρθε το χωροταξικό του τουρισμού απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ που μαζί όπου τέθηκε να συζητηθεί το ψήφισαν μαζί… Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι παραπάει να ζητάνε από την αριστερά να τους στηρίξει.

Πρακτικά η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή μπορεί ν’ αλλάξει το τοπίο με την έννοια να δυναμώσει την αριστερά, να φέρει τον κόσμο της αριστεράς πάλι μαζί και να μπορέσει να δώσει με αξιοπιστία και με αποτελέσματα τις μάχες την επόμενη περίοδο. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να πάει πάρα πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ».