Το χρονικό του ξεσηκωμού – Δευτέρα, 08/12/2008

Με μια συγνώμη δεν σταματούν οι φόνοι!

Από νωρίς το πρωί η έκρηξη οργής για τη δολοφονία του Αλέξη πήρε άλλη τροπή. Σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, οι μαθητές διαδήλωσαν την οργή τους. Έκλεισαν τα σχολεία τους και κατέβηκαν στο δρόμο. Διαδήλωσαν μπροστά στη ΓΑΔΑ, πέταξαν αυγά και πέτρες στα ΜΑΤ και στην αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος, αναποδογύρισαν περιπολικά στον Πειραιά. Δεν υπήρξε γωνιά της Ελλάδας που να μην υπάρξει το ξέσπασμα της νεολαιίστικης οργής. Δείτε την αφίσα της ΚΟΕ μαθητών. Δείτε την σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΕ.

Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΕ με απόφασή της ακυρώνει τη συγκέντρωση στο Πεδίο Άρεως και την πορεία στη Βουλή και μεταθέτει το χώρο συγκέντρωσης για το Σύνταγμα «υπό το φόβο επεισοδίων», επιχειρώντας να αποφορτιστεί η έκρηξη. Δείτε σχετικό δελτίο τύπου.  

Η διαδήλωση το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις μετατράπηκε σε ποτάμι λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Τα ΜΜΕ σπεύδουν να καταγγείλουν τα επεισόδια, τα σπασίματα και τους εμπρησμούς. Αποκρύπτουν τον πρωτόγνωρο όγκο της παλλαϊκής διαδήλωσης. Η κυβέρνηση επιχειρεί ένα χυδαίο συμψηφισμό, εφευρίσκοντας πάλι "απειλές κατά της δημοκρατίας", προσπαθώντας να γλυτώσει από τη λαϊκή οργή και την νεολαίιστικη έκρηξη.