ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 05/09/2007

Σε παρουσία της στην τηλεόραση του ANT-1 την Τετάρτη 5/9/2007 στις 13:30, η Ελένη Σωτηρίου, υποψήφια Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στέλεχος της ΚΟΕ τόνισε:

 

Ελένη Σωτηρίου

Ελένη Σωτηρίου

«Η ολοκληρωτική καταστροφή των πυρκαγιών θα επηρεάσει σημαντικά τις εκλογές. Το θέμα αγγίζει όλο το λαό. Ο κόσμος με όποιον τρόπο μπορεί έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Η ΝΔ λέει να μην κάνουμε πολιτική πάνω στις στάχτες. Η ίδια η κυβέρνηση κάνει πολιτική στα αποκαΐδια. Είτε με τα ημίμετρα που εξαγγέλει, είτε με τις υποσχέσεις που δεν έχουν αξιοπιστία. Αυτή η πολιτική είναι φτηνή. Και είναι συνέχεια μιας πολιτικής δεκαετιών, με δασοκτόνους νόμους, που υπογραμμίζει την πολιτική ευθύνη και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η κυβερνητική ευαισθησία εξαντλείται στις λίγες μέρες της προεκλογικής περιόδου. Όταν υπάρχουν οικογένειες που ζουν με λιγότερα από χίλια ευρώ το μήνα, όταν υπάρχουν συνταξιούχοι που ζουν με λιγότερα από τετρακόσια ευρώ…

Δεν θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση, όπως αυτή της ΝΔ που έκαψε τη χώρα και που σήμερα μας λέει και πάλι για τις μεταρρυθμίσεις που θα προχωρήσει και την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που θα επιβάλλει.

Θέλουμε ισχυρή αριστερά. Θέλουμε υποστήριξη στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η ψήφος στα δύο μεγάλα κόμματα σημαίνει ότι αποδέχομαι την ήττα μου, ότι αποδέχομαι ότι ο αντίπαλος είναι ανίκητος. Δεν είναι έτσι. Ο λαός μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής. Μπορεί να πάρει την τύχη στα χέρια του».