ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 05/09/2007

Εγκαινιάζουμε σήμερα το εκλογικό μας κέντρο εδώ στα Προπύλαια. Το μέρος δεν είναι τυχαίο. Από εδώ ξεκινούσαν οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, τα ορμητικά ποτάμια της νεολαίας που τα έβαλε με θεούς και δαίμονες. Κάποιος λέει ότι όταν θες κάτι πολύ τότε το σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις. Η νεολαία κατάλαβε τώρα, ότι όταν θέλουν κάτι οι πολλοί τότε το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον τους, και συνωμότησε ενάντια στη νεολαία όλος ο γερασμένος πολιτικός και οικονομικός κόσμος, με τα κόμματά τους, τα υπουργεία τους, την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Αλλά δεν την λύγισαν.

Γιώργος Παπαϊωάννου

Γιώργος Παπαϊωάννου

Κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει την ακυβερνησία. Υπάρχουν δυο ειδών ακυβερνησίες. Η μία είναι αυτή της εγκατάλειψης του λαού που οδήγησε στο κάψιμο της χώρας, το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, την καταστροφή των δασών. Αυτή η ακυβερνησία έχει όνομα και είναι γνωστό. Υπήρξε όμως και μια ακυβερνησία στο χώρο της παιδείας: Είχαμε μια κυβέρνηση που δε μπορούσε να επιβάλει την πολιτική της, δε μπορούσε να κάνει ότι θέλει, είχαν λόγο οι από κάτω για το μέλλον τους. Αν εννοούν αυτή την ακυβερνησία, δηλαδή την ανάπτυξη κινημάτων και αντιστάσεων που θα κάνουν δύσκολο το έργο της κυβέρνησης, που θα εμποδίζουν το νεοφιλελευθερισμό, τότε ναι, θα παλέψουμε για τέτοιες ακυβερνησίες παντού!

Αλλά δεν είναι μόνο ο χώρος της παιδείας. Υπήρξαν κινήματα και αντιστάσεις τα τελευταία χρόνια: Σε χώρους δουλειάς. Στις γειτονιές για τους ελεύθερους χώρους. Για το περιβάλλον και το άρθρο 24. ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι χρήσιμος σε τέτοιους αγώνες, ακόμα περισσότερο μετά τις 16 Σεπτέμβρη.

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει ένα ρεύμα καταδίκης του δικομματισμού. Υπάρχει ένα ρεύμα ενίσχυσης μιας ριζοσπαστικής, μαχητικής, κινηματικής, ενωτικής Αριστεράς. Υπάρχει ένα ρεύμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Να δουλέψουμε μέχρι τις εκλογές, να παλέψουμε για τη διεύρυνση και την έκφραση αυτού του ρεύματος. Να σταθούμε δίπλα στον κόσμο, να τον οπλίσουμε με επιχειρήματα απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους. Να τον βοηθήσουμε να μην υποκύψει στις πιέσεις, να αντέξει, να μη φοβηθεί να τιμωρήσει το δικομματισμό και να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Πάμε καλά. Προχωράμε. Θα αλλάξουμε το τοπίο. Θα νικήσουμε!