Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, 01/07/2008

Η ΚΟΕ καταγγέλλει τη μαφιόζικη επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με βόμβα μεγάλης μάλιστα ισχύος, που από θαύμα δεν είχε ανθρώπινα θύματα. Είναι προφανές ότι η επίθεση εντάσσεται μέσα στο κλίμα τραμπουκισμού που επιχειρούν να επιβάλλουν «παράγοντες» της πόλης, με την ανοχή της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση της (εύλογης) ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο.

Η επίθεση έρχεται αμέσως μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που πυροδοτεί την ένταση και στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο».

Η επίθεση αποδεικνύει το πόσο αποθρασύνονται οι δυνάμεις, που έχουν μάθει να δρουν σε καθεστώς γενικευμένης αδιαφάνειας, παρασκηνιακών εξυπηρετήσεων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ασυλίας κάθε είδους λαθρεμπορίων, οι δυνάμεις που μαφιοποιούν τη δημόσια ζωή –ειδικά στην Κρήτη.

Οι δυνάμεις που, τόσα χρόνια, είχαν και έχουν πολιτική κάλυψη από τις μεγάλες πολιτικές «οικογένειες», από το δικομματισμό.

Η κυβέρνηση φέρει κεντρική πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση, ακριβώς γιατί ανέχεται και συγκαλύπτει τους μηχανισμούς της μαφιοποίησης (κι αυτό έχει φανεί ειδικά στην Κρήτη).

Η παν-δημοκρατική καταδίκη αυτής της πρακτικής είναι επιβεβλημένη.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

«Ανεπιθύμητη» η μαφιοποίηση, δίδυμο αδελφάκι του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται και δεν υποχωρεί

Η δύναμη του λαού θα συντρίψει πολιτικά τον εσμό των τραμπούκων και των «οικογενειών»