Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την συμμετοχή της Λεϊλά Χαλέντ στο Φεστιβάλ Resistance 2008, 27/6/2008

Η Λεϊλά Χαλέντ το 1969Η Λεϊλά Χαλέντ, η θρυλική αντάρτισσα της Παλαιστίνης, έρχεται στην Ελλάδα! Η οργανωτική επιτροπή του Resistance 2008 – 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ιερά Οδός) στις 11-12-13 Ιουλίου, ανακοινώνει ότι στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει, ως κεντρική ομιλήτρια, η Λεϊλά Χαλέντ.

Η Λεϊλά Χαλέντ συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Διέδωσε σε όλο τον κόσμο το μέχρι τότε γενικά αγνοημένο δράμα του Παλαιστινιακού Λαού με την αναίμακτη αεροπειρατεία του 1969, την οποία πραγματοποίησε όντας μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Η «πρώτη γυναίκα αεροπειρατής στον κόσμο» αργότερα συνελήφθη στη Βρετανία, όπου κέρδισε τη φιλία ακόμη και των δεσμοφυλάκων της. Σήμερα ζει στην Ιορδανία. Είναι μέλος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου και έχει συμμετέχει πάντα δραστήρια σε διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ. Για τη δράση της έχει γυριστεί ταινία από τη Λίνα Μακμπούλ, που απέσπασε πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Η Λεϊλά Χαλέντ θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ το Σάββατο 12/7, στις 20:30.