Δελτίο Τύπου για τον αποκλεισμό της Λεϊλά Χαλέντ από το Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας, 10/07/2008

 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, κυρία Μπακογιάννη!

Η οργανωτική επιτροπή του Resistance 2008 – 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ιερά Οδός) στις 11-12-13 Ιουλίου, ανακοινώνει ότι:

 

1. Στο Φεστιβάλ προσκλήθηκε, ως κεντρική ομιλήτρια, η Λεϊλά Χαλέντ, σύμβολο της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Η Λεϊλά Χαλέντ αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση, που υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Το ελληνικό ΥΠΕΞ τηρεί παρελκυστική τακτική. Τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι «θα χορηγηθεί θεώρηση εισόδου εντός των ημερών», τις διαδέχθηκαν περίεργες «διαβουλεύσεις» που έφθασαν σε υπουργικό επίπεδο.

3. Μέχρι σήμερα, μία ημέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, το ΥΠΕΞ δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση, θετική ή αρνητική, ενώ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ή ΤΥΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ να μην χορηγηθεί η θεώρηση εισόδου που ζητήθηκε, δηλαδή ολιγοήμερη θεώρηση εισόδου περιορισμένης εδαφικής ισχύος (μόνο για την Ελλάδα).

4. Είναι πλέον σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρεί σε έξωθεν πιέσεις για να μη χορηγηθεί στη Λεϊλά Χάλεντ θεώρηση εισόδου στην Ελλάδα, χωρίς καν να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη μιας επίσημης απάντησης. Είναι ντροπή! Καλούμε και την ύστατη στιγμή την ηγεσία του ΥΠΕΞ να χορηγήσει θεώρηση εισόδου στη Λεϊλά Χαλέντ.

5. Δηλώνουμε ότι, είτε το θέλουν το ΥΠΕΞ και οι «σύμμαχοί μας» είτε όχι, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΪΛΑ ΧΑΛΕΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΦΙΜΩΘΕΙ και θα ακουστεί στο Φεστιβάλ. Αυτό απαιτεί η ενθουσιώδης ανταπόκριση χιλιάδων προοδευτικών πολιτών και σύσσωμων των παροικιών των Παλαιστινίων και των Αράβων στην Ελλάδα όταν κάναμε γνωστό ότι η Λεϊλά έρχεται στο 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας Resistance 2008.