Tο μεταναστευτικό μετατρέπεται σε εθνικό πρόβλημα

– Νέα, πιο επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας

H ωμή πραγματικότητα καλεί σε αλλαγή στάσης της χώρας

 

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις που συντελούνται σε όλη τη γραμμή των συνόρων από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, επιβεβαιώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο ορισμένες βασικές εκτιμήσεις:

1. Η Τουρκία αναδεικνύεται ως ένας βασικός εμπρηστής του πολέμου και βασικός εχθρός των λαών σε ολόκληρη την περιοχή. Προωθεί τα επεκτατικά της σχέδια στηριζόμενη σε διαρκείς πολέμους και απειλές, σε κατοχές ξένων εδαφών και εποικισμούς περιοχών, σε μεταφορά πληθυσμών, σε χυδαία ρατσιστική πολιτική εναντίον ολόκληρων εθνοτήτων (Κούρδοι κ.ά.). Σήμερα η παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και το σχέδιο κατάκτησης των εδαφών της βρίσκεται μπροστά σε σοβαρά αδιέξοδα, γεγονός που αναγκάζει το καθεστώς Ερντογάν να επισπεύσει τα επεκτατικά του σχέδια στρεφόμενος δυτικά. Σε αυτή τη φάση αξιοποιεί απροκάλυπτα ως όπλο τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων της Δύσης και των νεο-οθωμανικών βλέψεων της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, ως νέος Χίτλερ, πρώτα βομβαρδίζει ανηλεώς μια ξένη χώρα και κατόπιν εκμεταλλεύεται το κύμα προσφύγων σε ένα διαρκή εκβιασμό της Δύσης για να αποσπάσει στήριξη και νομιμοποίηση στις επεκτατικές του βλέψεις.

2. Ο Ερντογάν δεν εκβιάζει μόνο την Ευρώπη. Δημιουργεί όρους για να προωθήσει τα επεκτατικά του σχέδια σε βάρος της Ελλάδας χρησιμοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες ως «όπλο», ως «εργαλείο» ενταγμένο στη λογική ενός υβριδικού πολέμου εναντίον της. Το καθεστώς Ερντογάν επεκτείνει στην Ελλάδα την ακραία επεκτατική πολιτική που ήδη εφαρμόζει στην Κύπρο. Εκεί, δίπλα στη στρατιωτική κατοχή και τον εποικισμό του Νησιού, δημιουργεί τετελεσμένα με τη συστηματική παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου σε ΑΟΖ και χωρικά ύδατα. Στη χώρα μας μέχρι χθες γνωρίζαμε την ελεγχόμενη ροή προσφύγων και μεταναστών. Σήμερα το καθεστώς Ερντογάν «άνοιξε τα σύνορα» και οδηγεί κατά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο Έβρο και τα νησιά. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί εξωθούνται στα ελληνικά σύνορα με τη συνδρομή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και στηρίζονται αποφασιστικά από το καθεστώς της Άγκυρας με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

3. Το δυτικό μπλοκ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., συναγωνίζεται σε κυνισμό τον Ερντογάν, θυσιάζοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα προκειμένου να καλοπιάσει την Τουρκία και να διευκολύνει την απαγκίστρωσή της από την Ρωσία. Ταυτόχρονα η δυτική συμμαχία ξεδιάντροπα προωθεί το σχέδιο μιας Ελλάδας περιορισμένης κυριαρχίας, τη μετατροπή της σε ένα τεράστιο και μόνιμο χώρο-στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ώστε τα θύματα του δυτικού ιμπεριαλισμού να μην φτάσουν στη Δύση.

4. Η Ελλάδα είναι απαραίτητο να προστατέψει τα σύνορά της από την οργανωμένη και κατευθυνόμενη από τις υπηρεσίες του Ερντογάν απόπειρα μαζικής εισόδου μεταναστών. Είναι απαραίτητο να προστατέψει τα σύνορά της σε όλο το μήκος τους (Έβρος και νησιά) και να σταματήσει τα σχέδια του Ερντογάν, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Αυτό πολιτικά σημαίνει ανοικτή καταγγελία του Ερντογάν και των σχεδιασμών του. Αποφασιστικότητα απέναντι στα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή, και μάλιστα σε βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Καταγγελία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που επιδεικτικά υποστηρίζουν την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται ούτε στο Ιντλίμπ ούτε σε κανένα άλλο έδαφος της Συρίας. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως γεωπολιτικό όπλο.

5. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να αντισταθεί στις πιέσεις και τα σχέδια Ε.Ε., ΝΑΤΟ και Τουρκίας να την συρρικνώσουν εδαφικά και κυριαρχικά. Πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να απορρίψει τον ραγιαδισμό και την πλήρη ευθυγράμμιση με τη Δύση. Όσο είσαι «προβλέψιμος και δεδομένος» σύμμαχος, τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις να υποστείς πολύμορφους ακρωτηριασμούς.

6. Η Ελλάδα οφείλει να διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να μην μετατραπεί σε θύμα. Οφείλει να θέτει βέτο σε κάθε κρίσιμη απόφαση και σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ έως ότου οι «δυτικοί σύμμαχοι» αλλάξουν στάση και μάθουν να τη σέβονται. Οφείλει να αλλάξει στάση απέναντι στη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο. Να σταματήσει άμεσα κάθε εμπλοκή στη δυτική περικύκλωση της Ρωσίας και στη «σταυροφορία» της Δύσης στη Μ. Ανατολή, και να αντιστρέψει τη διπλωματική της απομόνωση. Να εγκαταλείψει τα σχέδια του διατεταγμένου εξευμενισμού της Τουρκίας και τα σχέδια «συνεκμετάλλευσης» και να διεκδικήσει αποφασιστικά ό,τι δικαιούται σε ΑΟΖ και χωρικά ύδατα. Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι, αν δεν υπάρξει άμεση και αποφασιστική απάντηση, η χώρα κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες μιας στρατιωτικής ήττας χωρίς καν να δώσει τη μάχη.

7. Το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε εθνικό ζήτημα. Τόσο διότι μέσω αυτού σχεδιάζεται και υλοποιείται ο παγκοσμιοποιητικός σχεδιασμός διάλυσης των κοινωνιών όσο και ειδικότερα διότι είναι «εργαλείο» του τούρκικου επεκτατισμού. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, ή δεν θέλει να το καταλάβει, επί της ουσίας προωθεί τα σχέδια Ε.Ε. – ΝΑΤΟ και Τουρκίας.

8. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να υπάρχει. Αλλά το δικαίωμα δεν χαρίζεται, κατακτιέται!