Θεσσαλονίκη: Έπεσε η κεραία της οδού Θάσου, του Θανάση Κουτσούλα

Την Κυριακή στις 24 του Μάη, οι κάτοικοι του Δήμου Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μετά από ανοιχτή συνέλευση, προχώρησαν στην υλοποίηση της απόφασης για συγκέντρωση-διαμαρτυρία στη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Θάσου, ενάντια στην ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οροφή οικοδομής απέναντι από τον δημοτικό παιδικό σταθμό.

Η δυναμική και ο παλμός της συγκέντρωσης, το δίκαιο του αιτήματος για την καθαίρεση της κεραίας που ακτινοβολεί καρκίνο και θάνατο, η συνειδητοποίηση του ότι κανείς δεν πρόκειται να μας “εκπροσωπήσει” εάν δεν δράσουμε εμείς οι ίδιοι, η πίστη στη δύναμη του αποφασισμένου ανθρώπου, μαζί με την αυθόρμητη διάθεση των συμμετεχόντων, οδήγησε στην κατάληψη και το κατέβασμα της κεραίας.

Ακολούθησε πορεία με συνθήματα, παλμό και ζωντάνια, προς την οδό Κ. Κουν –μέσα στις Συκιές– όπου υπάρχει εγκατεστημένη άλλη μία κεραία, σε ιδιόκτητη οικοδομή.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εκπληκτική. Η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο των Συκεών και προχώρησε στο κατέβασμα και δεύτερης κεραίας που βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων Συκεών, μετά από αρκετές συζητήσεις για το θέμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κατάφερε την πρώτη της νίκη.

Αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη δικαίωση του αγώνα των απλών ανθρώπων της γειτονιάς ενάντια στις επιλογές των εταιριών και των ντόπιων κολαούζων τους, ενάντια στην ασύδοτη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των κεραιών του θανάτου μέσα στις γειτονιές μας, δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας και δίπλα στα σπίτια μας. Θα συνεχίσουμε…

Θανάσης Κουτσούλας