Επιτροπές Ακρίβεια-STOP

Μέσα στην κρίση, κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος μας. Το κράτος και τα καρτέλ εξακολουθούν να κλέβουν καθημερινά την τσέπη μας. Οι επιτροπές “Ακρίβεια-STOP” συνεχίζουν τη δράση τους πιο δυναμικά, βάζοντας στο στόχαστρο όσους είναι υπεύθυνοι για την ακρίβεια και τη φτώχεια. Όλο και περισσότερος κόσμος πλαισιώνει και συμμετέχει στις επιτροπές, γιατί δεν βρίσκει άλλη διέξοδο εκτός από τη συλλογική δράση. Και αυτή η δράση έχει πλέον συγκεκριμένα αποτελέσματα. Οι τελευταίες κινήσεις των επιτροπών δείχνουν ότι μπορούμε, αν οργανωθούμε, να έχουμε αποτελέσματα. Ότι οι πολλοί και οργανωμένοι έχουν δύναμη και ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στον μπαμπούλα της κρίσης.

Μια πρώτη μεγάλη νίκη στο φυσικό αέριο

Η λαϊκή κατακραυγή και η δράση των επιτροπών “Ακρίβεια-STOP” σημείωσαν την πρώτη νίκη στο θέμα του φυσικού αερίου. Μετά την κινητοποίησή μας στις 10/03, το Υπουργείο Ανάπτυξης, “διαπιστώνοντας” –καιρό τώρα το γνωρίζει– την αισχροκέρδεια της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν από τον Απρίλη κατά 20% σε σχέση με το Γενάρη. Δεν μας είπαν όμως ότι οι τιμές του Γενάρη ήταν έως και 60% πάνω από την τιμή του πετρελαίου. Οι επιτροπές της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη δράση τους για το σημαντικό αυτό θέμα, που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες. Οι επόμενοι στόχοι για το φυσικό αέριο είναι:

 • Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης να επιστρέψει πίσω τα “προϊόντα της απάτης”, τα κλεμμένα.
 • Να μη γίνει κανένας διακανονισμός των λογαριασμών με την ΕΠΑ. Δεν πληρώνουμε την κλοπή.
 • Να ακυρωθούν οι συμβάσεις της ΔΕΠΑ με τις ΕΠΑ. Η διαχείριση του φυσικού αερίου να γίνεται αποκλειστικά από το Υπ. Ανάπτυξης. Οι επιτροπές “Ακρίβεια-STOP” Θεσσαλονίκης καλούν τους καταναλωτές να μην πληρώσουν τον επόμενο λογαριασμό, να οργανωθούν απέναντι στους ληστές της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Συνέχεια κινητοποιήσεων για το φυσικό αέριο:

Οι επιτροπές της Θεσσαλονίκης καλούν σε μαζική διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΠΑ κεντρικής Θεσσαλονίκης, Παπαναστασίου και Μπότσαρη, τη Δευτέρα 23/03, στις 10:00.


Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω το ακριβό εισιτήριο

Με σύνθημα “πάρτε πίσω τις αυξήσεις στο εισιτήριο – Φτηνές δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες”, οι επιτροπές “Ακρίβεια-STOP” πραγματοποίησαν επιτυχημένες κινητοποιήσεις στο μετρό και στον ηλεκτρικό στις 13 και 14/3. Για αρκετή ώρα, τα ακυρωτικά μηχανήματα σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ στην Αθήνα “έκλεισαν” και οι χιλιάδες επιβάτες μετακινήθηκαν χωρίς να ακυρώσουν εισιτήριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των επιτροπών να συμμετάσχουν με αυτόν τον τρόπο στη διαμαρτυρία. Η ντουντούκα φώναζε συνεχώς ότι “ακυρώνουμε την ακρίβεια και όχι τα εισιτήρια”. Την Παρασκευή 13/3 το βράδυ, δεκάδες μέλη των επιτροπών έκαναν πορεία στο Γκάζι, κρατώντας πανώ με το σύνθημα “Την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι”.


 “Κούλουμα χωρίς εργολάβους”

Την Παρασκευή 27/2 οι Επιτροπές “Ακρίβεια-STOP” διοργάνωσαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα διόδια των Αφιδνών, του Ζευγολατίου και των Μαλγάρων. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης των επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια: “Κούλουμα χωρίς διόδια – Ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους”. Έτσι πολλές δεκάδες πολίτες, μέλη των επιτροπών, από τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής απέκλεισαν τους προαναφερθέντες σταθμούς διοδίων. Για πολλές ώρες η διέλευση των οδηγών ήταν ελεύθερη. Ήταν ένα ακόμα μήνυμα των Επιτροπών “Ακρίβεια-STOP” ότι οι πολίτες δεν πρέπει να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια όταν τα καρτέλ και οι εργολάβοι αδειάζουν το πορτοφόλι μας με την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών της.


 

Τα συνθήματα των επιτροπών…

 • Επιτροπές παντού. Αντίσταση λαού
 • Ακούστε καλά τι λένε οι επιτροπές
  πάνω οι μισθοί, κάτω οι τιμές
 • Κάτω οι τιμές, πάνω οι μισθοί
  σε κάθε γειτονιά και μια επιτροπή
 • Τράπεζες-νόμιμοι ληστές
 • Ντου-ντου. Επιτροπές παντού
 • Βγενόπουλος, Λαμπράκης και υπουργοί,
  με 600 ευρώ να ζήσουνε αυτοί
 • Βασιλόπουλε τα ράφια σου φαρμάκι
  εδώ δεν είναι Κολωνάκι