ΟΙ “ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΙ” ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, του Βαγγέλη Τσούκα

Οι "απασχολήσιμοι" της εκπαίδευσης διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά

του Βαγγέλη Τσούκα *

Στις 8/12 πραγματοποιήθηκε ολομέλεια προέδρων των τοπικών παραρτημάτων της ΠΕΑ, όπου διαμορφώθηκε το νέο Διεκδικητικό Πλαίσιο για το έτος 2007-2008. Συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατ’ άρθρο το προτεινόμενο από το κεντρικό Δ.Σ. της ΠΕΑ (Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών) νέο διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο το καταθέσαμε στον υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη και στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Έγινε συνάντηση με τον κ. Τ. Κουράκη (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), που έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που του θέσαμε. Στις 21/1/08 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΑ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο στον οποίο εκθέσαμε το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΑ και του ζητήσαμε να συνεχίσει να αποτελεί αρωγό στις προσπάθειές μας και να θέσει το ζήτημα προς συζήτηση στη Βουλή, στις αρχές Φλεβάρη, όπως και δεσμεύτηκε να κάνει στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντηση.

Όλα τα τοπικά παραρτήματα της ΠΕΑ και το κεντρικό Δ.Σ. της παλεύουν συντονισμένα γα την επίτευξη μιας νέας ρύθμισης για το μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών. Μια ρύθμιση που είναι απόλυτα αναγκαία, καθώς οι πίνακες των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών άρχισαν να "γεμίζουν" ξανά, παρόλο που οι ανάγκες και τα κενά στο χώρο της εκπαίδευσης είναι υπαρκτά!

Προτείνουμε, λοιπόν, νέα ρύθμιση, ανάλογη του 30μηνου αλλά με πολύ μικρότερη προϋπηρεσία (και συγκεκριμένα 18 μήνες), ώστε να δοθεί διέξοδος από την ομηρία της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας σε όσο γίνεται περισσότερους εκπαιδευτικούς, που με τις οικογένειές τους και παρά τις αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση και για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και για τα παιδιά τους.

* Ο Βαγγέλης Τσούκας είναι πρόεδρος του τ.π. Αχαΐας της ΠΕΑ και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της ΠΕΑ.