Ανακοίνωση των Ελλήνων πολιτών πο συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία “Free Gaza Movement”, 12/08/2008

Στη δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου  σχετικά με την αποστολή στη Γάζα, απάντησαν χθες οι Ελληνες πολίτες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Free Gaza Movement. Σε ανακοίνωση που έστειλαν στα ΜΜΕ αναφέρουν:

"Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση (11/8/2008) του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Ευάγγελου Αντώναρου αναφορικά με το ταξίδι στη Γάζα που πραγματοποιείται από την πρωτοβουλία Free Gaza Movement με τη συμμετοχή πολιτών από 17 χώρες, οι Έλληνες πολίτες που παίρνουμε μέρος στην αποστολή θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει το αυτονόητο, δηλαδή ότι η δραστηριότητά μας είναι νόμιμη. Το Free Gaza Movement επιδιώκει με μη βίαιο τρόπο και χωρίς να εισέλθει σε ισραηλινά ύδατα, να αναδείξει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από τον παράνομο, κατά το διεθνές δίκαιο, ισραηλινό αποκλεισμό.
Μας προξενεί κατάπληξη το σκέλος της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου που μας εφιστά την προσοχή στους «σοβαρούς κινδύνους που ενέχει η σχεδιαζόμενη ενέργεια». Είναι δυνατόν να ενέχει κινδύνους μια καθ’ όλα νόμιμη ενέργεια, όπως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχεται; Αν όντως ενέχει κινδύνους μια νόμιμη ενέργεια, αυτό σημαίνει πως κάποιος άλλος παρανομεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να μας πει τι προτίθεται να κάνει για να προστατεύσει την ασφάλειά μας ως Ελλήνων πολιτών, όπως έχει υποχρέωση".

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Χρήστος Γιοβανόπουλος, υποψήφιος διδάκτωρ, Πέτρος Γιώτης, δημοσιογράφος, Κώστας Καλαρέμας, εκδότης, Γιάννης Καρυπίδης, σκηνοθέτης, Νίκος Μπόλος, χημικός, Νίκος Νούλας, πολιτικός μηχανικός, Βαγγέλης Πισσίας, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Τάκης Πολίτης, πανεπιστημιακός, ειδικός γραμματέας ΠΟΣΔΕΠ.